,
Güncel 5.01.2026 12:37:27 0
İndak

İndak'tan havyan kurtarma operasyonu

İnegöl'ün yardımsever ve profesyonel ekibi İNDAK (İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği), bu kez bir dağda mahsur kalan can dostlarımız için sahadaydı.

AFAD’dan gelen ihbar üzerine, Süpürtü Köyü taş ocağı civarında iki av köpeğinin çakalı kovaladıkları sırada çakalın inine girdikleri ve uzun süre kendilerinden haber alınamadığı bilgisi alınmıştır. İhbarın ardından İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (İNDAK) ekiplerimiz vakit kaybetmeden olay yerine intikal etmiştir.

Köpek sahiplerinden alınan bilgiler doğrultusunda yapılan değerlendirmede, hayvanların girdiği inin son derece dar ve derin olduğu tespit edilmiştir. Zorlu arazi şartları ve dar alan nedeniyle büyük hassasiyet gerektiren çalışmalara başlayan İNDAK ekibi, yaklaşık 7 saat süren yoğun ve titiz bir operasyon yürütmüştür.

Yapılan çalışmalar neticesinde, saat 22.00 sularında hayvan ininin derinliklerine ulaşılmış ve mahsur kalan iki av köpeği sağ salim kurtarılmıştır. Kurtarılan köpekler sahiplerine teslim edilmiş olup, sağlık durumlarının iyi olduğu gözlemlenmiştir.

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading
  • Pazartesi 21.3 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.9 ° / 10.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.4 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Vekili Biba'dan 'İzci Evi ve Kamp Alanı' müjdesi

2

İnegöl’de Gençlerin Tübitak Bilim Kampı Başladı

3

İnegöl protokolü bayramlaştı

4

Başkan Vekili Biba, Büyükşehir ailesiyle bayramlaştı

5

Bursa'nın asırlık lezzetleri aynı sofrada buluştu

6

İnegöl Belediyesi Vezneleri Bayram Tatilinde Açık Olacak

7

İTSO Meclis Başkanı Kenan Kender: “İnegöl’ümüzü En Güzel Şekilde Tanıttık”