,
Güncel 1.08.2023 17:52:07 0
Yüksel Kılıçoğlu Kişisel Resim Sergisi Müzede Görücüye Çıktı

Yüksel Kılıçoğlu Kişisel Resim Sergisi Müzede Görücüye Çıktı

İnegöl’de 19 yıldır yağlı boya çalışmaları yapan Yüksel Kılıçoğlu’nun 50 eserden oluşan kişisel resim sergisi, bugün düzenlenen törenle İnegöl Kent Müzesinde açıldı. Sergi 20 Ağustos’a kadar ziyarete açık kalacak.

İnegöl’de 19 yıldır yağlı boya çalışmaları yapan Yüksel Kılıçoğlu’nun 50 eserden oluşan kişisel resim sergisi, bugün düzenlenen törenle İnegöl Kent Müzesinde açıldı. Sergi 20 Ağustos’a kadar ziyarete açık kalacak.

İnegöl’de açıldığı 10 Ocak 2009 tarihinden bu yana geride kalan 14 yılda 985 bin ziyaretçiyi misafir eden ve aynı zamanda Türkiye’nin İlk İlçe Kent Müzesi olma özelliğine sahip İnegöl Kent Müzesi, bugün yeni bir sergi açılışına ev sahipliği yaptı. Resim yapmayı hayatının vazgeçilmesi yapmış, tuale yansıttığı resimlerle sanatseverleri bambaşka bir dünyaya götürme başarısı gösteren Yüksel Kılıçoğlu’nun kişisel resim sergisi, 14.00’da düzenlenen törenle İnegöl Kent Müzesinde görücüye çıktı.

KENT MÜZESİNİN 161. SERGİSİ

Sergi açılışına İnegöl protokolü ile birlikte kalabalık davetliler katıldı. 50 yağlı boya eserin yer aldığı serginin açılış töreninde konuşan Yüksel Kılıçoğlu, İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kent Müzesine kendilerine sağladıkları bu imkan için teşekkür etti. Kılıçoğlu, sergi açılışında kendini yalnız bırakmadıkları için katılımcılara da şükranlarını sundu. Açılışa katılan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ise İnegöl Kent Müzesinin hem tarihi günümüze taşıdığını hem de organizasyonlara ev sahipliği yaptığını hatırlatarak; “İnegöl’ün tarihini yaşatan Müzemiz, aynı zamanda başta sergiler olmak üzere farklı organizasyonlara da ev sahipliği yaparak burada buluşmamıza vesile oluyor. Bu özelliği ile müzemizin bizleri birleştirici bir özelliği olduğunu da ifade etmek istiyorum. İnegöl Kent Müzesi, başta sergiler olmak üzere; birçok kültür etkinliğinin merkezi haline gelen özel bir mekan. Müzemizde bugüne kadar birbirinden kıymetli 160 sergimizi ziyaretçilerimizle buluşturmanın gururunu yaşadık. Bugün açılışını yaptığımız Yüksel Kılıçoğlu Kişisel Resim Sergisi de 161. sergimiz olma özelliğini taşıyor” dedi.

Yüksel Kılıçoğlu’nun daha önce de Kent Müzesinde 2019 yılında ilk sergisini açtığını ve İnegöl AVM ve İnegöl dışında da sergiler gerçekleştirdiğini ifade eden Kocaağa, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz sergi; doğa resimleri başta olmak üzere 50 adet yağlı boya ve ahşap yakma eserlerden oluşmaktadır. Sanatseverlerin ilgiyle gezeceğini düşündüğümüz sergimiz, 20 Ağustos Pazar gününe kadar İnegöl Kent Müzemizde ilçe halkımızın izlenime sunulacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile sergi açıldı. Ardından davetliler sergiyi gezerek eserleri inceledi.


Bursa,İnegöl Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İnegöl'de feci kaza o anlar saniye saniye kameraya yansıdı

2

İnegöl'de kaza yapan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

3

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

4

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

5

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

6

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

7

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu