,
Güncel 4.01.2024 13:29:29 0
Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

İnegöl Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı günü yapıldı. 8 gündem ve 2 takrir maddesi olmak üzere 10 konu görüşülerek karara bağlandı.

İnegöl Belediyesi’nde yeni yılın ilk meclis toplantısı Çarşamba günü gerçekleştirildi. Ocak ayı olağan meclis toplantısında 8 gündem maddesi ile birlikte 2 ilave gündem maddesi olmak üzere toplam 10 konu görüşülerek karara bağlandı.
 

ORDUMUZ BUNLARIN KÖKÜNÜ KURUTACAK
 

Meclisin açılışında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Yeni yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Dönemimiz içerisinde 2 toplantımız daha olacak Şubat ve Mart aylarında. Toplantıya geçmeden önce, biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde 12 askerimiz şehit oldu. Ben tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Bunları yapanları da lanetliyoruz. İnşallah Türk ordumuz bunların kökünü kurutacak. Yine aynı şekilde Gazze’de, Filistin’de yaşanan savaş vahşeti devam ediyor. Bunları lanetliyoruz. 22 bin dolayında insan yaşamını yitirdi. Allah katında onlar şehit oldular. Rabbim bunları yapanlara fırsat vermesin” dedi.

İNEGÖL BELEDİYESİ “BARIŞ İÇİN BELEDİYE BAŞKANLARI” PLATFORMUNA ÜYE OLUYOR
 

Açılış konuşması sonrası gündem maddelerine geçildi. Gündemin 7’nci maddesinde İnegöl Belediyesi’nin Mayors For Pleace (Barış İçin Belediye Başkanları) platformuna üyeliği ele alındı. Japonya Hiroşima Belediyesi tarafından nükleer silahların kullanımına sona verilmesi, güvenli ve barışçıl şehirler oluşturulması ve barış kültürünün küresel düzeyde yayılmasını teşvik etmek amacıyla oluşturulan platforma, bugüne kadar 166 ülkeden 8342 şehrin belediyesinin üye olduğu ifade edildi. Başkan Alper Taban, platformun dünyada nükleer silah kullanımına dikkat çekmek için oluşturulan bir oluşum olduğunu ifade ederek “Bu bir duruştur” dedi. Daha sonra mecliste yapılan oylamada İnegöl Belediyesi’nin platforma üyeliği oy birliği ile kabul edildi.


Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 16.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada