,
Güncel 8.08.2023 12:36:13 0
Vidinlioğlu: “Önemli Bir Akıl Buluşması Olacaktır”

Vidinlioğlu: “Önemli Bir Akıl Buluşması Olacaktır”

Vidinlioğlu: “Önemli Bir Akıl Buluşması Olacaktır”

Kastamonu Belediyesi ile Kentsel Dönüşüm ve Şehirlik Vakfı arasında ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm, Akıllı Şehir ve İklim Değişikliği Zirvesi’ protokolü imzalandı.

Kastamonu Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza töreninde 14 Eylül’de Kastamonu’da gerçekleştirilecek olan ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm, Akıllı Şehir ve İklim Değişikliği Zirvesi’ için Kastamonu Belediyesi ve Kentsel Dönüşüm ve Şehirlik Vakfı arasında protokol imzalandı. Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ile Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkan Vekili Dr. Haldun Ersen tarafından imzalanan protokol ile şehirlerin gelecekteki en önemli meselelerinden olan üç konuda değerli bir zirve yapılacak.

İmzalanan protokolün ardından zirve ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Vidinlioğlu; “Şehrin yöneticileri olarak önümüzde duran en önemli konulardan üç tanesi; kentsel dönüşüm, akıllı şehir ve iklim değişikliği. Bu üç konu bizlerin üzerinde hassasiyetle durması, bu konulardaki çalışmalarını hızla gerçekleştirmesi gereken konular. Yakın zamanda yaşadığımız afetler bizlerin özellikle kentsel dönüşüm noktasında çalışmalara daha da hız vermemiz gerektiğini ortaya çıkarıyor. Şehirlerin tamamında derinlemesine bir çalışma içerisinde olmak, olası afetlere hazırlıklı olmak açısından kıymetli. Bununla birlikte günümüz çağında akıllı şehir konusu olmazsa olmaz bir noktaya doğru gidiyor. Gelişen teknoloji, değişen dünya, gelişen şehirler… Buna bizim de şehir olarak ayak uydurmamız, çalışmalarımızı hızlandırmamız önemli. Zaten bu noktada önemli bir takım çalışmaları yaptık. Ancak devir hız devri. Zaman önemli. O açıdan biz de hızlı olmalıyız. Diğer konumuz iklim değişikliği. Bu konuda Kastamonu’muzda yakın zamanda bir afet yaşadık. Öncesinde ilçelerimizde de yaşadık. İklimler hızla değişiyor. Aşırı yağışlar, aşırı sıcaklar etkisini gösteriyor. Bizim bu konuda da analizleri uzmanlarla birlikte yaparak tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Tüm bu noktaları göz önüne aldığımızda bu zirve önemli. Önemli bir akıl buluşması olacaktır. Kastamonu’muz için değerli bir zirve olacaktır. Biz her zaman şehrimizin ve hemşehrilerimizin azami refahı, azami mutluluğu için gayret içerisindeyiz. Şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz. Geçmişle kurduğumuz sıkı bağlarımızı yeni dünya düzeni içerisinde çalışmalarımızın temeline alarak emin adımlarla ilerliyoruz. Şimdiden gerçekleştirilecek zirvenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


Kastamonu,Kastamonu Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Saadet Partisi ziyaretlerini sürdürüyor

2

İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu

3

Gençlerin Yeni Mekanı: Yeni Yaşam Alanı Nöbetçi Kitaphane

4

Mustafa Bozbey sözünü tuttu

5

52 orduspor kafkasspor'u penaltı atışlarında devirdi

6

Bozbey müjdeyi verdi! Parkomat ücretsiz oldu

7

Yeniceköy Mahallesinde Yeni Yollar Açılıyor