,
Güncel 18.07.2023 10:40:44 0
Vidinlioğlu: “Geçmişimizi Öğrenmek Geleceğe Atılacak En Sağlam Adımdır”

Vidinlioğlu: “Geçmişimizi Öğrenmek Geleceğe Atılacak En Sağlam Adımdır”

Vidinlioğlu: “Geçmişimizi Öğrenmek Geleceğe Atılacak En Sağlam Adımdır”

Kastamonu Belediyesi’nin Çanakkale Gezi Programları ‘Ecdadın İzinde’ Temasıyla Başlıyor.

Kastamonu Belediyesi geçtiğimiz yıl başlattığı Çanakkale gezi programlarını bu yıl ‘Ecdadın İzinde’ temasıyla sürdürüyor.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatları doğrultusunda geçtiğimiz yıl başlatılan Çanakkale gezileri bu yıl da devam ediyor. İlk turun 25 Temmuz Salı Günü başlayacağı gezi programlarının bu yılki teması ise ‘Ecdadın İzinde’ olarak belirlendi.

Vatan kalbinin attığı topraklara düzenlenecek gezi ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu; “Biz her zaman kültür, sanat ve spor faaliyetlerine büyük önem veren, destekleyen bir yönetim anlayışı içerisinde olduk. Bu anlayış içerisinde çeşitli projeler ürettik, üretilen projelerin de destekçisi olduk. Her zaman şehrimizin ve hemşehrilerimizin refahını ön planda tuttuğumuz bu anlayış çerçevesinde Çanakkale gezi programlarımız da önemli bir alanı kaplıyor. Çünkü Çanakkale demek, biz demek. Çanakkale bugünlere nasıl geldiğimizin, bugünleri nelere ve kimlere borçlu olduğumuzun canlı kanıtı demek. O sebeple ki Çanakkale’yi her Türk ferdinin yanı sıra her Kastamonu’lu da özellikle görmeli diye düşünüyoruz. Çanakkale’de en fazla şehit vermiş illerden biri Kastamonu’dur. Bu şehrin ruhunda Çanakkale vardır. Çanakkale gönlümüzde, türkümüzde hep yer almıştır. İstedim ki hemşehrilerimiz ecdadın destansı mücadelesini daha iyi hissetsin mukaddes zaferin kazanıldığı toprakları yakından görsün. Görmeliyiz ve bilmeliyiz ki geleceğe güçlü bakalım. Geçmişimizi öğrenmek geleceğe atılacak en sağlam adımdır. Çanakkale’de solunacak hava, o topraklarda atılacak adımlar çok kıymetli. Çünkü orada vatan kalbi atıyor. İnşallah ilk kafilemizi de 25 Temmuz Salı Günü bu anlamlı gezi için yola çıkaracağız. Şimdiden gezi programlarımızda yer alacak herkese hayırlı yolculuklar diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi de rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum ” dedi.

Kastamonu Belediyesi’nin ücretsiz gezi programına katılarak ecdadın destan yazdığı topraklara gitmek isteyen 7 yaş ve üzeri tüm vatandaşların Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bizzat giderek başvurularını yapmaları gerekiyor. Başvurularda göz önünde bulundurulacak bir diğer husus ise ilk kez katılımların öncelikli olması olacak. Başvuruların alınmaya başladığı geziler Salı ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki sefer şeklinde gerçekleştirilecek.


Kastamonu,Kastamonu Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazartesi 19.4 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Salı 22.5 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 11.1 ° Güneşli
1

Bir sigara grubuna daha zam geldi!

2

Fikret Fidan Yusuf Halaçoğlu'nun kurduğu Kutlu partisine katıldı

3

CHP inegöl ilçe teşkilatıda seçimler sonrası saha indi

4

İnegöl Okyanus koleji İnegöl Şampiyonu oldu

5

Saadet partisi ziyaretlerini sürdürüyor

6

Piyanonun minik ustaları büyük beğeni topladı

7

Bursa uludağ'da lapa lapa kar yağıyor