,
Güncel 8.08.2023 18:15:09 0
Trabzon’da Kuş Parkı’n da sona gelindi

Trabzon’da Kuş Parkı’n da sona gelindi

‘Trabzon Akvaryum ’un yeni çevre düzenlemesinde sona yaklaşılıyor’’

Trabzon’da Kuş Parkı’n da sona gelindi

‘Trabzon Akvaryum ’un yeni çevre düzenlemesinde sona yaklaşılıyor’’

Trabzon’un önemli turizm destinasyonlarından biri olan Trabzon Akvaryum çevresinin yenileme çalışmalarında sona yaklaşılıyor.Trabzon Akvaryum’un çıkış kısmında içinde çeşitli kuş türlerinin yer alacağı Kuş Parkı inşaat çalışmalarında sona gelinirken çevre düzenleme çalışmalarına da hız verildi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yoğun bir turizm sezonunun yaşandığı kentte, Trabzon Akvaryum’a yakışacak yeni çevre düzenlemesinde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

‘’TRABZON AKVARYUM YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR’’

Trabzon Akvaryum’a her geldiğinde yoğun bir ziyaretçi grubuyla karşılaştığını dile getiren Başkan Genç, “Doğal güzelliklerimizin ve tarihi değerlerimizin yanında turizmle ilgili şehrimizde farklılık ve çeşitlilik oluşturacak projelere ihtiyacımız vardı. Sadece doğal güzelliklerimizle ve tarihi değerlerimizle yetinmek çok büyük bir eksiklik olur. Trabzon Akvaryum tam da bunu sağlayan projelerden bir tanesi… İnşallah turizm çeşitliliği oluşturacak bu tip projelerimizin sayısı artar. Şehrimiz için çok önemli bir kazanım olduğunu bütün samimiyetimle ifade etmek isterim. Trabzon Akvaryum’u her ziyaretimizde ziyaretçilerin yoğunluğunu görmek bizi son derece memnun ediyor.”

“ŞEHRİN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLDU”

Deniz kenti Trabzon’da akvaryumun şehrin yeni bir cazibe mekânı haline geldiğine dikkati çeken Başkan Genç, “Öncelikle ifade etmeliyim ki, tıpkı Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi turistlerin uğramadan şehrimizden ayrılmadığı bir destinasyon alanını şehrimize kazandırmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Şu ana kadar Trabzon Akvaryum’u yerli  339.662 ve yabancı 66.197 olmak üzere toplam 405.859  kişi ziyaret etmiş. Bu projemizin ne kadar yerinde bir proje olduğunu gösteriyor. Şehrimizde özellikle çocuklar ve turistler Trabzon Akvaryum’a olağanüstü bir ilgi gösteriyor.Özellikle çocuklar meraklı gözlerle deniz ve su canlılarını inceliyorlar. Bu anlamda su canlılarıyla ilgili bilinç düzeyleri de artıyor. Deniz şehri Trabzon’u böyle bir projeyle buluşturduğumuz için gurur duyduğumu bir kez daha ifade etmek isterim. Her daim deniz kenti olduğumuzu belirtiyoruz ama birkaç deniz canlısı dışında hiçbir deniz canlısını tanımıyoruz. Oysaki denizlerde balıklar birlikte birçok  su canlısı var. Burayı ziyaret eden kişiler de bu canlıları yakından tanıma ve görme fırsatı buluyor.” diye konuştu.

“TRABZON’A ÇOK YAKINDA KUŞ PARKI KAZANDIRIYORUZ”

Başkan Genç Trabzon Akvaryum’un çıkış kısmında içinde çeşitli kuş türlerinin yer alacağı Kuş Parkı inşaat çalışmalarında sona gelindiğini belirterek  “Akvaryumla birlikte şimdi de uçan hayvanlara yönelik Kuş Parkımızı da ilçemize kazandıracağız. Bu Trabzon’da ilk olacak. İçinde insanların aşina olduğu birçok kuş türü yer alacak. Amerikan papağanı, sultan papağanı, Amazon papağanı, tavşan, altın ve gümüş sülün, güvercin, ispinoz, baykuş, cüce keçi ve tavus kuşu ve birçok kuş türleri yer alacak. Akvaryum’u gezen ziyaretçiler Kuş Parkı’nda kuş türlerini yakından görme fırsatı yakalayacaklar. Bu şekilde hem akvaryumun cazibesini artırmış olacağız, hem de ziyaretçilerimizde kuş türleriyle ilgili farkındalık oluşturmuş olacağız.’’ Dedi.


Trabzon,Ortahisar Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

52 orduspor kafkasspor'u penaltı atışlarında devirdi

2

Bozbey müjdeyi verdi! Parkomat ücretsiz oldu

3

Yeniceköy Mahallesinde Yeni Yollar Açılıyor

4

439 Üyeden 47 Milyon $ İhracat

5

İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü belli oldu

6

İnegöl'de işçiler için yürüdüler

7

Hayatımın renkleri resim sergisi