,
Güncel 27.08.2023 19:24:11 0
Toplu Taşımada ‘Akıllı Durak’ Kolaylığı

Toplu Taşımada ‘Akıllı Durak’ Kolaylığı

Toplu Taşımada ‘Akıllı Durak’ Kolaylığı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve MANULAŞ Genel Müdürlüğü, il merkezindeki akıllı durakların sayısını 18’e yükseltti.

Manisalıların toplu taşıma kullanımını daha pratik hale getirmek için çalışma yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve MANULAŞ Genel Müdürlüğü, durakta bekleyen vatandaşların yaklaşan araçlara ait hat bilgisi, kalan durak sayısı ve süre bilgilerini görebildikleri akıllı durakların sayısını 18’e çıkardı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün, MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Özgür Temiz ve 155 No’lu Manisa Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fevzi Açıkel ile birlikte akıllı duraklarda incelemelerde bulundu.

Akıllı Duraklar, Vatandaşları Memnun Ediyor

Akıllı durak uygulamasından vatandaşların oldukça memnun olduğunu belirten 155 No’lu Manisa Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fevzi Açıkel, “Bu uygulamadan önce biz bu hizmeti değnekçilerle yapıyorduk. Saatler ona göre ayarlanıyordu. Ama bu hizmet geldikten sonra vatandaşlarımız doğrudan bu ekranların önüne gelip, hangi araca bineceklerse onun numarasına bakıp, aracın kaç dakikada geleceğini görüyorlar. Bu uygulama merkezdeki 18 noktada mevcut ve bu bizi inanılmaz bir şekilde rahatlatmış durumda. Vatandaşlarımız da bu uygulamadan son derece memnun” diye konuştu.

Akıllı Durakların Sayısının Arttırılması Hedefleniyor

MANULAŞ Genel Müdürü Özgür Temiz, “Duraklarda bekleyen vatandaşlarımızın toplu taşıma kullanımını daha pratik hale getirmek için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla Ulaşım Daire Başkanlığımız, Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız ve MANULAŞ olarak ortak bir çalışma yaptık. Yapmış olduğumuz bu çalışmada Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tarafından duraklarımızın yazılımları hazırlandı. Vatandaşlarımız durakta beklerken yaklaşan araçların hat bilgisini, kalan durak ve süre bilgilerini görebildikleri gibi; aynı zamanda Büyükşehir Belediyemizin haber ve duyurularına da ulaşabiliyorlar. Mevcut akıllı duraklarımızın sayısını 18’e çıkardık. Yolcu yoğunluğunun en fazla olduğu noktalara bu durakları konumlandırdık. Alaybey, Beyazfil, Ulupark, Kültür Sitesi, Sultan Camii, Şeyhfenari Camii, Magnesia, Yapek, Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi (gidiş-geliş), Atatürk Kent Parkı (gidiş-geliş), Eski Devlet Hastanesi, 23 Nisan İlköğretim Okulu, Çakra Parkı, Şoförler Cemiyeti (gidiş-geliş), Uncubozköy’de vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. İlçelerdeki vatandaşlarımız da yine Manisa Kart mobil uygulamamızda bulunan Akıllı Durak sekmesinden bulundukları durağı seçtiklerinde yaklaşan araç bilgilerini görebiliyorlar. İlerleyen dönemde bu akıllı durak sayımızı arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Akıllı Durakların Konumlandığı Noktalar

Alaybey

Beyazfil

Ulupark

Kültür Sitesi

Sultan Camii

Şeyhfenari Camii

Magnesia

Yapek

Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi (geliş-gidiş)

Eski Devlet Hastanesi

Atatürk Kent Parkı (geliş-gidiş)

23 Nisan İlköğretim Okulu

Şoförler Cemiyeti (geliş-gidiş)

Uncubozköy


Manisa,Manisa Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 17.7 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
1

İnegöl'de işçiler için yürüdüler

2

Hayatımın renkleri resim sergisi

3

Bursa İnegöl'de operasyon böyle yapıldı

4

Bursa’da ulaşım yarın ücretsiz

5

“Tüm Çalışanlarımıza Emek Ve Gayretleri İçin Teşekkür Ediyorum”

6

İnegöl Mobilya İle Büyümeye Devam Ediyor

7

İnegöl Belediyesi Özel Sektörün Yanında