,
Güncel 30.05.2023 18:02:27 0
Takke düştü, kel göründü

Takke düştü, kel göründü

DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı

DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar  yaptığı açıklamada şunları söyledi. Kıymetli hemşerilerim öncelikle demokratik yollarla ve çoğulcu katılım ile yapılan seçimlerde Türkiye Cumhuriyetinin yani hepimizin 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve bu süreçte kendisine yol arkadaşı olan kadrolarını kutluyorum. Ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Kazanılan seçim sonrası takım taraftarı edası ve milli maç kazanmış gibi davranılmasını ise doğru bulmuyorum. Zira Sayın Cumhurbaşkanımıza oy vermeyen 25 milyon vatandaşımız da bu ülkenin, bu toprakların evlatlarıdır. Eşiniz, dostunuz, arkadaşınız veya akrabanızdır. Hatta belki de birçok kişinin evinde evladı, annesi veya babasıdır. Bu durumda siz bir MİLLİ zafer edası ile kutlama yapamazsınız. 

2016 yılının kasım ayında yaptığım açıklama çok net ve hala aklımdadır. Bugün gelinen noktada kendisine parti içerisinde muhalefet eden herkesi ötekileştiren ve dışlayan, bir eleştiri yapıldığında “Şimdi zamanı değil, birlik olmak lazım” diyen güruhun takkesi düşmüş ve keli görünmüştür. Seçim sathında Sayın Muharrem İnce’ye yapılan itibar suikastından tutunda, ilçe ve illerde gerçek Atatürkçü, ulusalcı ve gerçek CHP’li herkese bu itibar suikastları yapılmıştır. Tekrar hatırlatmak gerekirse 2016 kasım da bu kardeşiniz ne demişti?

“Parti içinde seçimle gelen seçimle gider diyemeyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu HDP’yi savunmaya geldiğinde bu sözleri tüm ulusa söyleyebilmiştir. Cumhuriyetçi ve Atatürkçü çizgisinden çıktığına inandığım ve yönetim anlayışını tasvip etmediğim. Sayın Kılıçdaroğlu …..”

Değerli dostlar bu sözleri tekrar hatırlatırken şunu da bilmenizi isterim ki ben halen İlçe Başkanlığı ve Parti Meclisi üyeliğini yürüttüğüm demokratik sol partide,  DSP Genel Başkanımızın da süreçte aldığı karara destek vermedim. İlçe Yönetimim ile birlikte aldığımız karar neticesinde, Parti Meclisi toplantımızda alınan DSP 600 milletvekili adayı ile seçimlere katılacaktır kararını yok sayarak DSP’yi seçimlerden çeken mevcut Genel Başkanımıza da muhalif bir tavır sergileyerek Genel Sekreterlik görevimden istifa ettim. Ne DSP’de ne de CHP’de Genel Başkanın dediği kanundur algısında olmadım olamadım. Biat kültürü asla şahsıma uygun değildir. Zira geçmişte ve günümüz de inandığım doğrulara tam anlamı ile uymasa da alternatiflerimiz yok edildiğinden Ekmelettin olayında olduğu gibi Kılıçdaroğluna da destek verdim. Buradan değerli dostlarıma şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Şövenizm ve mezhepçilik ile bir yere varamadığınızı defalarca gördünüz. Tam 12 seçim kaybedildi. Önümüz de 9 ay gibi kısa bir süre sonra da 13. seçim süreci var. Bu güzel ülkemizin Milliyetçi ve Muhafazakâr seçmeninden oy almadan seçim kazanamazsınız. İşte bu yüzden takkenizi önünüze alın ve mevcut Genel Başkanlar ile bu işi başaramayacağınızı anlayın. Türk solu ivedi olarak Atatürkçü, laik, demokrat ve ulusalcı çizgisine dönmelidir. Türkiye’de Sosyalist Enternasyonal bir anlayışın halkta karşılık bulma ihtimali yoktur. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK de asla vatanperver çizgisinden taviz vermemiştir. “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” demiştir. Bütün bunları dikkate almanızı ve ilçelerden başlayarak, il ve genel merkez yönetimlerinizi gözden geçirmenizi temenni ediyorum. Aksi halde 40 yıl daha geçse ve 30 seçim daha olsa asla kazanamayız. Bu kendi adıma da bir öz eleştiridir. Genç ve yeni oy kullanan, şimdi ne olacak eyvah algısı içerisine itilen kardeşlerime de son söz olarak tavsiyemdir. Asla korku ve endişeye kapılmayın bizler bu durumu ilk kez değil tam 12. kez yaşıyoruz. Hayat devam ediyor çok çalışmaya ve başarılı olmaya gayret edin. Asla pes etmeyin. 


Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu

2

Gençlerin Yeni Mekanı: Yeni Yaşam Alanı Nöbetçi Kitaphane

3

Mustafa Bozbey sözünü tuttu

4

52 orduspor kafkasspor'u penaltı atışlarında devirdi

5

Bozbey müjdeyi verdi! Parkomat ücretsiz oldu

6

Yeniceköy Mahallesinde Yeni Yollar Açılıyor

7

439 Üyeden 47 Milyon $ İhracat