,
Güncel 16.08.2023 18:11:18 0
SELÇUKLU BELEDİYESİNDEN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA 50 ÖĞRENCİ ULUSLARARASI NİTELİKTE DİL EĞİTİMİ ALIYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİNDEN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA 50 ÖĞRENCİ ULUSLARARASI NİTELİKTE DİL EĞİTİMİ ALIYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİNDEN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA 50 ÖĞRENCİ ULUSLARARASI NİTELİKTE DİL EĞİTİMİ ALIYOR

Selçuklu Belediyesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı (SEDEF) İş Birliğinde 10. sınıf öğrencileri için İngilizce dil eğitimi veriliyor.

Eğitime yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Selçuklu Belediyesi, bu alandaki desteğine bir yenisini daha ekliyor. Bosna Hersek ile sürdürülen gönül bağı ve iş birliği çerçevesinde Türkiye’den Bosna’ya İngilizce dil eğitimi için öğrenci gönderiliyor. Proje Selçuklu Belediyesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı(SEDEF) arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Bu iş birliği kapsamında Selçuklu ilçesinde 2022-2023 eğitim-öğretim dönemini yüksek başarıyla tamamlayan 50 öğrenci 2 haftalık ve 4 haftalık sürelerle İngilizce eğitimi görecek.

Öğrencilerin eğitim göreceği süre boyunca ulaşımdan konaklamaya kadar birçok konuda ihtiyaçları Selçuklu Belediyesi tarafından karşılanacak. İngilizce becerilerini uluslararası nitelikte bir üniversite ortamında geliştirme imkânı edinen öğrenciler İngilizce eğitimlerinin yanı sıra hafta sonları Bosna-Hersek’te bulunan ve tarihi öneme sahip olan Mostar, Travnik ve Srebrenitsa gibi noktaları ziyaret edecek. Bu proje ecdat yadigârı Bosna Hersek ile ülkemiz arasındaki gönül köprüsünün daha da güçlenmesine vesile olacak.

Eğitime yaptığı desteği uluslararası boyuta taşıyan Selçuklu Belediyesi yine yakın zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğindeki projeyle Saraybosna’ya bağlı Donji Vakuf’a Türkçe Sınıfı açmış ve Srebrenitsa’da Bosnalı yetim çocukların eğitimine katkı sağlamak için bir araç tahsis etmişti.


Konya,Selçuklu Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İnegöl'de feci kaza o anlar saniye saniye kameraya yansıdı

2

İnegöl'de kaza yapan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

3

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

4

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

5

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

6

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

7

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu