,
Güncel 4.07.2023 13:19:44 0
Kurban Bayramı Öncesi Yenimahalle’den Sağlık Uyarısı

Kurban Bayramı Öncesi Yenimahalle’den Sağlık Uyarısı

Yenimahalle Belediyesi Kurum Doktoru Serdal Taş, Kurban Bayramı öncesi aşırı et ve şeker tüketimi konusunda vatandaşları uyardı.

Bayramda sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan Taş, dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda açıklamalarda bulundu.

“Taze kesilmiş etin sindirimi zordur”

Alınması gerekenden daha fazla doymuş yağ, kolesterol, kalp damar hastaları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları için risk oluşturur” diyen Taş, “Hayvansal kaynaklı proteinlerin doymuş yağ ve kolesterol içerikleri fazla olduğu için dozunda tüketilmesi gerekiyor. Aksi takdirde hastalıklara davetiye çıkarmış oluyoruz. Bu yüzden kurban etini tüketirken, et tüketimiyle birlikte sebze tüketiminin de artırılması gerekir. Günde en az 3-3,5 litre su tüketilmelidir” dedi.

Taze kesilmiş etin sindiriminin zor olduğuna da vurgu yapan Taş, “Aşırı et ve şekerleme tüketimi mide, kalp ve bağırsak sisteminde çeşitli rahatsızlıklara yol açar. Etlerin tamamı hemen tüketilemeyeceğinden saklama koşullarına mutlaka dikkat edilmelidir. Buzdolabında 1-2 gün bekletilmiş eti tüketmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü taze kesilmiş etin sindirimi çok zordur, hazımsızlık yapabilir” diye konuştu.

Şerbetli değil sütlü tatlılar tercih edilmeli

Bayramların vazgeçilmezi tatlılar konusunda da vatandaşlara önerilerde bulunan Doktor Serdal Taş, “Şekerli ve şerbetli ürünler yerine sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Şekerli ve şerbetli ürünlerin tüketilmesi kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olabileceği için ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Bu yüzden şerbetli tatlılar ve çikolataların yerine sütlü ve meyveli tatlılar tercih edilmelidir” dedi.


Ankara,Yenimahalle Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 16.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada