,
Güncel 17.08.2023 12:52:44 0
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve BM Nüfus Fonu ortak projeler için işbirliği yapıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve BM Nüfus Fonu ortak projeler için işbirliği yapıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve BM Nüfus Fonu ortak projeler için işbirliği yapıyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu arasında, kalkınma ve insani yardım çabalarının etkinliğini artırmak için işbirliği mutabakat metni imzalandı. Başkan Soyer, “Yapabileceğimizin en iyisini yapmak ve diğer belediyelere öncü olmak istiyoruz. Yardımcı olunacak noktalarda destek vermeye hazırız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak projelerimizde Türkiye’ye örnek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) arasında kalkınma ve insani yardım çabalarının etkinliğini artırmak için karşılıklı olarak ilgi duyulan alanlarda işbirliği mutabakat metni imzalandı. Egemenlik Evi Başkanlık Toplantı Salonu’ndaki törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Melih Yalçın, UNFPA Türkiye Temsilcisi Hassan Mohtashami, Üreme Sağlığı Program Koordinatörü Gökhan Yıldırımkaya, İnsani Yardım Programı Yöneticisi Nazlı Moral, Kaynak Geliştirme ve Ortaklıklar Sorumlusu Nazife Ece Karaduman, İzmir Saha Sorumlusu Aylin Çelik katıldı. 

“Destek vermeye hazırız”
İmza töreninde konuşan Başkan Soyer, “Yapabileceğimizin en iyisini yapmak ve diğer belediyelere öncü olmak istiyoruz. Yardımcı olunacak noktalarda destek vermeye hazırız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak projelerimizde Türkiye’ye örnek olmayı amaçlıyoruz” dedi.
Dünya çapındaki araştırmalardan örnekler veren UNFPA Türkiye Temsilcisi Hassan Mohtashami ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle yürütülecek ortak çalışmalardan duyduğu memnuniyeti aktardı. Kalkınma ve nüfus politikalarından söz eden Mohtashami, aile planlamasının önemine vurgu yaptı. 

Amaç ve hedefler neler?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve UNFPA mutabakatla, özel ihtiyaç sahibi grupların temel hak ve hizmetler konusunda farkındalığını artırmayı, fiziksel, ruhsal ve sosyal anlamda güçlendirilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca gençlerin desteklenmesi, toplumsal cinsiyete dayalı her türlü şiddetin sona erdirilmesi, kadın, üreme, ergen, gençlik sağlığı ve nüfus dinamikleri konularında Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda belediye hizmetlerinin geliştirilmesi, yerel politika ve eylem planlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.  

İzmir,İzmir Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

52 orduspor kafkasspor'u penaltı atışlarında devirdi

2

Bozbey müjdeyi verdi! Parkomat ücretsiz oldu

3

Yeniceköy Mahallesinde Yeni Yollar Açılıyor

4

439 Üyeden 47 Milyon $ İhracat

5

İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü belli oldu

6

İnegöl'de işçiler için yürüdüler

7

Hayatımın renkleri resim sergisi