,
Güncel 9.10.2023 14:21:27 0
İnegöl’ün il olması için yeni adım; ‘İnegöl Çalıştayı’

İnegöl’ün il olması için yeni adım; ‘İnegöl Çalıştayı’

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘İnegöl Çalıştayı’, İnegöl dinamiklerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘İnegöl Çalıştayı’, İnegöl dinamiklerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen çalıştayda, İnegöl’ün avantajları-dezavantajları, sorunları-çözümleri ele alındı. Çalıştayda açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bu gündemle alakalı Türkiye’de bir araya gelen en çok sivil toplum örgütüne sahip bir şehiriz” dedi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen program ile İnegöl’ün dinamikleri, ‘İnegöl Çalıştayı’nda bir araya geldi.

Düzenlenen çalıştayda katılımcılar belirli gruplar halinde masalandırıldı. Daha sonra ise her masa verilen belgelerle İnegöl’ün avantajları-dezavantajları, sorunları-çözümleri belgelendirildi.

Daha sonra her masanın belirlediği raporlar katılımcılar ile paylaşıldı. Her masanın belirlediği raporlarda göze çarpan en önemli konular tek raporda bir araya getirildi.

Bir aya getirilen raporlar, önümüzdeki süreçte İnegöl’ün il olması noktasında ilgili mercilerle paylaşılacağı öğrenildi.

İnegöl’ün il olması için toplanan STK’ların oluşturulduğu platformun başkanlığına ise İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın seçildiği açıklandı.

İL OLMAK İÇİN EN ÇOK STK’NIN TOPLANDIĞI ŞEHİR; İNEGÖL
Çalıştayın açılışında konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, şu ifadeleri kullandı:

“İnegöl’ümüz aslında uzun yıllardan beri il olma konusu ile ilgili zaten gündemde. Aşağı yukarı 25-30 yıldır şehrimizin il olma konusu Türkiye’nin gündeminden çıkmıyor. Özellikle son dönemde MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin söylemi ile birlikte yeniden Türkiye’nin gündemine 100 il 1000 ile programı girmiş oldu. Bu anlamda, Devlet beyin açıklamalarından sonra il olmayı bekleyen birçok ilçe bu konu ile alakalı faaliyete geçti. Biz zaten dinamik bir şehiriz. Hemen bu konu ile alakalı bir değerlendirme yapıp, hepiniz bilmiş olduğu gibi geçen 2-3 ay önce 95 sivil toplum kuruluşunun katılmış olduğu bir basın açıklaması gerçekleştir ve Allah’a çok şükür Türkiye’de en çok sayı olarak, güç olarak bir araya gelen şehir olduk. Bizler oda başkanlarımız ile birlikte konuyu değerlendiriyoruz. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum ve teşekkür etmek istiyorum. Bu gündemle alakalı Türkiye’de bir araya gelen en çok sivil toplum örgütüne sahip bir şehiriz. Ondan sonra 95 sivil toplum örgütümüz ile birlikte basın açıklamasından sonra bir toplantı gerçekleştirdik. Bu sürecin nasıl yürütülmesi ile ilgili konuyu açtık, tartıştık ve aramızda bir komisyon oluşturduk. Bu komisyonun içerisinde 15 STK temsilcisi var. Biz de bu komisyonun üyesi bir kurumuz. Arkadaşlarımız da soğulsunlar nezaket gösterdiler, bu platformun başkanlığını bize tevdi ettiler. Bizde o günden itibaren 8-10 toplantı gerçekleştirdik. Bunu paylaşmadık çünkü bir şeyleri irdelememiz gerekiyordu. Sonuç itibari ile bu komisyonun değerlendirmesi neticesinde bir çalıştay düzenlenmesi kararı alındı. Bugün bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz”

Uğurdağ, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Öncelikle hedefimiz; Bizler yıllardan beri İnegöl’ümüzün periyodik dönemlerde avantajlarını-dezavantajlarını, sorunlarını-çözümlerini hep tartışıyoruz. Raporlar halinde yayınlıyoruz. Ama bu süreç başlangıcında şunu düşündük; dedik ki bir çalıştay gerçekleştirelim, İnegöl’ümüzün analizini çıkaralım ve bu analizin sonrasında raporlayalım elimizde bir veri olsun. Taze ve güncel bir veri. Bu amaçla hep birlikte bir araya geldik. İnşallah çok doğru, verimli bir bilgi paylaşımını planlıyoruz. Bundan sonra bu analiz çıktıktan sonra raporlanacak, bunun yanında belki ikinci bir toplantı gerçekleşecek, ihtiyaç halinde üçüncü toplantı da gerçekleşebilir. Biz işimizi sağlam, doğru yapmak niy4etindeyiz. Şehrimizin dinamikleri ile bu çalışmayı sürdürmek niyetindeyiz. Bu bağlamda inşallah bugün ki ilk toplantımız şehrimize hayırlı uğurlu olur”


Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 17.7 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
1

439 Üyeden 47 Milyon $ İhracat

2

İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü belli oldu

3

İnegöl'de işçiler için yürüdüler

4

Hayatımın renkleri resim sergisi

5

Bursa İnegöl'de operasyon böyle yapıldı

6

Bursa’da ulaşım yarın ücretsiz

7

“Tüm Çalışanlarımıza Emek Ve Gayretleri İçin Teşekkür Ediyorum”