,
Güncel 8.08.2023 15:15:38 0
İnegöllü genç girişimci kardeşler Toyota’nın dikkatini çekti

İnegöllü genç girişimci kardeşler Toyota’nın dikkatini çekti

İnegöl’de çocukluk hayali olan ‘yat üretimi’ konusunda ilk adımı atan iki genç kardeş, Japon devi Toyota’nın da dikkatini çekti. Yat sektöründe önemli girimlerde bulunan Furkan ve Alper Avcı kardeşler, amaçlarının önümüzdeki yıl a

Çocukluk hayali olan ‘Yat üretimi’ konusunda baba ve amcalarının desteği ile üretime başlayan 20 yaşındaki Furkan Avcı ve 22 yaşındaki ağabeyi Alper Avcı, kurdukları Hunters firması ile yaklaşık 2 yıllık bir ar-ge çalışmasının ardından ilk prototipi bitirme aşamasına geldi.

Tüm kontrolleri yapıldıktan sonra 11 Ağustos’ta Yalova’da suya indirilecek olan prototip yat, sorun çıkmaması durumunda partner firma Toyota’nın da desteği ile dünya sahnesine çıkması bekleniyor.

Yaklaşık ilk prototipin 8 ayda tamamlandığını belirten Hunters firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Avcı, bu yıl içerisinde 7, gelecek yıl için ise hedeflerinin ayda bir tane yat üretmek olduğunu belirtti.

Çocukluk hayalini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Furkan Avcı, şu ifadeleri kullandı:

“Çocukluktan beri hayalimiz olan bu yat üretimini, Allah’a şükür babamız ve amcamızın desteği ile ekmeğini yemeye başlayacağız inşallah. Bu ilk yatımız. İnşallah önümüzdeki Cuma günü suya indireceğiz onu. Şuanda üretimimizde 5 tane teknemiz mevcut. Bu sene hedefimiz 7 tekne yapmak. Önümüzdeki sene de hedefimiz inşallah ayda birer tane tekne yapmak”

Yat üretiminde en büyük problemin mobilya olduğunu, mobilyacı bir aileden gelmesi nedeni ile bu problemi çözüme kavuşturduklarını belirten Avcı, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Bu yola başlarken, mobilyada olduğu her zamanki gibi ihracat yapıp ülkemize döviz kazandırmak. Mobilyadan gelen birikimlerimiz ile beraber, yat sektöründe en çok problem olan konu mobilya. Bunu duyduktan sonra daha da heyecanlandık. Kendimiz mobilyacıyız, daha güzel daha detaylı şekilde üretim yapabiliriz”

 

Şuanda 12 metre uzunluktaki prototipin tamamlandığını ve 18 metrelik projenin ise hazırlık aşamasında olduğunu belirten Avcı, “İnşallah önümüzdeki sene ayda birer tane tekne yapıp, ülkemize güzel kazançlar sağlayacağız. İkimiz de genç girişimci olarak büyük hayallerimiz var. Şuanda 12 metre projemiz mevcut, bunun yanında 18 metre projemiz şuanda devam ediyor. Çizimleri devam ediyor. Allah’ın izni ile güzel şeyler başaracağız” ifadelerini kullandı.

Şuana kadar yatlarla ilgili henüz bir pazarlık yapılmadığını, testlerin yapılması beklediklerini belirten Avcı, “Hiçbir teknemizin satışı henüz yapılmadı. Bunların hepsini kendi bütçelerimiz ile yapıyoruz. Testleri yapıldıktan sonra satışa çıkarmayı planlıyoruz. Bu işleri yapan çok firma var. Projeden yapmaya başlıyorlar. Her geçen gün maliyetler değiştiği için sonuçlar güzel elde edilmiyor. Bu nedenle bütün testlerini yaptıktan sonra satışa şekilde çıkaracağız” dedi.

Toyota yetkililerinin kendileri ile görüşmek için 3 kez fabrika ziyaretinde bulunduklarını ve 11 Ağustos’ta yapılacak olan testlerin ardından bir aksilik çıkmazsa anlaşmaların imzalanacağını belirten Avcı, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Partner firma olarak Toyota ile görüşmelerimiz var. Fabrikamıza 3 defa geldiler. Ayın 15’in buraya yine Japonya elçisi gelecek. Eğer onlarla anlaşma sağlayabilirsek, Yüzde 90 olarak kâğıt üzerinde her şeyimiz tamam. Sadece suda nasıl durduğunu, nasıl gittiğini, sancak mı iskele mi yaptığını, hepsini görmek istiyorlar. Onları da gördükten sonra umarım güzel bir anlaşma sağlayacağız Toyota ile”


Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İnegöl Mobilya İle Büyümeye Devam Ediyor

2

İnegöl Belediyesi Özel Sektörün Yanında

3

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

4

İnegöl'de köy turnuvasıyla ilgili kaymakamlıktan açıklama geldi

5

Çitli Köyler Arası Futbol Turnuvası için izin alındı mı?

6

İnegöl'de feci kaza o anlar saniye saniye kameraya yansıdı

7

İnegöl'de kaza yapan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti