,
Güncel 1.08.2023 18:40:49 0
İnegöl osb

İnegöl osb'de büyük yangın

İnegöl'de bulunan Orçam isimli  fabrikada yangın çıktı. Yangın kısa sürede tüm fabrikayı sardı. Yangına havadan helikopterlerle ile müdahale edilirken karadan itifaiye, orman ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle 5 kişi hasta

İnegöl'de OSB'de bulunan Orçam isimli fabrikada henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede fabrikayı sardı. İhbar üzerine yangın yerine İnegöl'de tüm itfaiye ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalıştı. Yangın kısa sürede 110 dönümlük alanda kurulan tüm fabrikaya sıçradı. İhbar üzerine yangın yerine Bursa ve ilçelerinde takviye ekipler sevk edildi. 

 

ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE EKİPLER GELİYOR

İnegöl'de her dakika gittikte büyüyen yangına gelen ekiplerin sayısı yetersiz kalınca İstanbul Çanakkale ve Balıkesirden ekipler bölgeye sevk edildi. Havadan 3 helikopterlerle yangına müdahale ediliyor.ipleri sevk ediliyor


PATLAMALAR MEYDANA GELİYOR 
Bölgeden sık sık patlama sesleri geliyor. Polis ekipleri çevrede önlemler alarak kalabalık olan vatandaşları bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. 

YARALILAR ACİLE GETİRİLDİ
Meydana gelen yangın sonrası ilk bilgilere göre 5 işçi 112 acil servis ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirildi.

VALİ CANBOLAT OLAY YERİNDE
Bursa Valisi Yakup Canbolat, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, kaymakam Eren Arslan ve İYİ Parti Milletvekili Hasan Toktaş bölgeye gelerek incelemelerde bulunuyor.

Bursa Valisi Yakup Canbolat,  yangın ihbarı üzerine bölgeye giden çok sayıda ekibin alevlere müdahalesinin sürdüğünü söyledi. Alevlerin büyüdüğünü belirten Canbolat, şu an için fabrikalarda kimsenin olmadığının değerlendirildiğini dile getirdi.

Vali Canbolat, "Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve Balıkesir'den bir helikopter bölgeye hareket etti. Havadan da alevlere müdahale edilecek" dedi. Fabrikalardan yükselen dumanın, ilçenin birçok noktasından görüldüğü bölgede, ekiplerin müdahalesi sırasında zaman zaman patlamalar yaşanıyor.

Bu arada, civardaki fabrikalar da tedbiren tahliye edildi.

 

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 17.7 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
1

439 Üyeden 47 Milyon $ İhracat

2

İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü belli oldu

3

İnegöl'de işçiler için yürüdüler

4

Hayatımın renkleri resim sergisi

5

Bursa İnegöl'de operasyon böyle yapıldı

6

Bursa’da ulaşım yarın ücretsiz

7

“Tüm Çalışanlarımıza Emek Ve Gayretleri İçin Teşekkür Ediyorum”