,
Güncel 16.02.2024 16:27:00 0
“İnegöl Kırsalı Ve Merkeziyle Bir Bütün Olarak Gelişiyor”

“İnegöl Kırsalı Ve Merkeziyle Bir Bütün Olarak Gelişiyor”

Eymir ve Süpürtü kırsal mahallelerini ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, geride kalan 5 yılda tarıma ve kırsal mahallelere ciddi yatırımlar yapıldığını hatırlatarak; “İnegöl merkeziyle, kırsalıyla, sanayisiyle, tarımıyla b

Eymir ve Süpürtü kırsal mahallelerini ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, geride kalan 5 yılda tarıma ve kırsal mahallelere ciddi yatırımlar yapıldığını hatırlatarak; “İnegöl merkeziyle, kırsalıyla, sanayisiyle, tarımıyla bir bütün olarak gelişiyor. Her yere eşit hizmet anlayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alper Taban, parti yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte seçim çalışmaları kapsamında Perşembe akşamı Eymir ve Süpürtü kırsal mahallelerini ziyaret etti. Her iki mahallede de vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Taban, mahalle sakinleriyle sohbet edip bugüne kadar yapılanları ve yeni dönemde Eymir ile Süpürtü’ye dair planlamaları konuştu.
 

MERKEZE DE KIRSALA DA EŞİT HİZMET
 

Başkan Alper Taban ve beraberindeki heyetin ilk durağı Eymir Mahallesi oldu. Yaklaşık 1 saat süren buluşmanın ardından Süpürtü Mahallesine geçildi. Her iki ziyarette de İnegöl Belediyesi’nin yatırımları ve özellikle tarıma yönelik çalışmalarını anlatan Başkan Taban, “2019 yılında devraldığımız hizmet bayrağını bugüne kadar başarıyla taşıdığımıza inanıyorum. 5 yıl önce de buraları, sizleri ziyaret edip neler yapabiliriz, beklentiniz nedir diye konuşmuştuk. Çok şükür bu süreçte yapılabilecek tüm talepleri yerine getirmeye çalıştık. 116 mahallemizin tamamında, merkez kırsal ayrımı yapmadan hizmet ürettik. İnegöl merkeziyle, kırsalıyla, sanayisiyle, tarımıyla bir bütün olarak gelişiyor. Bunun farkındayız. Bu yükselişi ve gelişimi arttırarak sürdürmek adına da bizler her yere eşit hizmet anlayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Merkezin konforunu kırsala taşımak gibi bir mottomuz var. Bugüne kadar yapılanlarla niyetimizi gösterdiğimizi düşünüyorum. Gelecek 5 yıl için de yine köylerimizden, mahallelerimizden başlayarak İnegöl’ü ileriye taşıyacak plan ve projelerimiz hazır” dedi.

ŞİMDİ ÇITAYI DAHA YUKARILARA TAŞIMA ZAMANI
 

Kırsal mahallelere ve tarıma yönelik çalışmalardan da söz eden Başkan Taban, şöyle devam etti: “Gelişimi şehrin her bölgesine yaydık. Merkez kırsal ayrımı yapmadan hizmet ürettik. Bunun neticesinde 2019’dan bu yana; 20 kırsal mahallede meydan düzenlemesi, 22 kırsal mahallede Mahalle Konağı restorasyonu, parke taş kaplama çalışmaları yaptık. 22 kırsal mahallemiz bu süreçte doğalgaza kavuştu. Hamamlı ve Çeltikçi mahallerimizde Tarım Kitaphaneleri oluşturduk, bunların sayılarını arttıracağız. Daha güçlü bir tarım şehri hayaliyle İnegöl Tarım Modelini oluşturarak bu noktada çalışmalar yaptık. Üreten Çiftçiler Kooperatifini kurduk, şehrimize Soğuk Hava Deposu kazandırdık, Özündenkuru Meyve Kurutma Tesisini hayata geçirdik, Ücretsiz Toprak Analizi uygulamasını başlattık, Tarımda İnsansız Hava Araçlarıyla zirai ilaçlama (ZİHA) dönemini başlattık, yeni ürün ekilişleri desteği verdik, taş toplama aracı ve Küçükbaş Hayvan Yıkama Havuzu alarak üreticilerimizin hizmetine sunduk, Küçükbaş Hayvancılık Festivalleri düzenledik, ücretsiz fide destekleri verdik, Ceviz Soyma Makinesi, Arı kovanı dağıtımları, Sulama Göletleri yapımına destek, Kestane Eğitim Bahçesi uygulaması, Tarım Kitaphaneleri, Çiftçi eğitim seminerleri, Tarım fuarı gezileri ve daha pek çok çalışmayı ortaya koyduk. Şimdi daha iyilerini yapma zamanı. İnşallah gelecek 5 yılda çıtayı çok daha yukarılara taşıyacağız.”


Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada