,
Güncel 20.07.2023 11:48:10 0
Hem Meslek Hem İş Sahibi Oluyorlar

Hem Meslek Hem İş Sahibi Oluyorlar

Hem Meslek Hem İş Sahibi Oluyorlar

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından hayata geçirilen Bilişim Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerle gençler hem kendilerini geliştirerek meslek ediniyor hem de iş sahibi oluyor.

Bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından açılan Bilişim Eğitim Merkezi yoğun ilgi görüyor. Özellikle istihdamı artırmak ve sanayinin aradığı nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen merkezde, gelişen teknolojiye uygun olarak nesne tabanlı programlama, veri tabanı, bilgisayar işletmeciliği ve Java eğitimleri veriliyor. Haftanın 7 günü devam eden derslerde 18-30 yaş aralığındaki öğrencilere kendilerini geliştirmelerinin yanı sıra istihdam desteği de sağlanıyor. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan kursiyerler, MEB onaylı sertifika almaya hak kazanıyor.

“Kendimi Geliştiriyorum”

Verilen eğitimlerden memnun olduğunu belirten Üniversite öğrencisi Doğukan Manduz, “Burada yazılım ile ilgili kodları öğreniyoruz. Bu kurs bana hem iş anlamında hem de kendimi geliştirme anlamında çok fayda sağlayacak.” dedi.

Nitelikli Eleman İhtiyacını Karşılıyorlar

Daha fazla vatandaşa istihdam sağlamak amacıyla bu merkezi hayata geçirdiklerini söyleyen Esenyurt Belediyesi Bilişim Eğitim Merkezi Koordinatörü Mesut Parlak şöyle konuştu: “Firmaların personel ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda özellikle bu yıl nesne tabanlı programlama, veri tabanı, bilgisayar işletmeciliği, Java gibi uygulama dersleri veriyoruz. Halk eğitim müfredatına uygun olarak yapılan derslerin sonunda başarılı olan öğrenciler, MEB onaylı sertifika almaya hak kazanıyor. Eğitimlerin sonunda firmalara başvuru yapan kursiyerlerimize de referans oluyoruz.”

Vatandaşlar, kayıtların www.ogrencikayit.esenyurt.bel.tr  adresinden online olarak alındığı kurslarla ilgili detaylı bilgiye merkezin 0212 302 9635 numaralı telefonunu arayarak ulaşabilecek.


İstanbul,Esenyurt Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 17.7 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İnegöl Mobilya İle Büyümeye Devam Ediyor

2

İnegöl Belediyesi Özel Sektörün Yanında

3

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

4

İnegöl'de köy turnuvasıyla ilgili kaymakamlıktan açıklama geldi

5

Çitli Köyler Arası Futbol Turnuvası için izin alındı mı?

6

İnegöl'de feci kaza o anlar saniye saniye kameraya yansıdı

7

İnegöl'de kaza yapan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti