,
Güncel 18.10.2023 14:29:18 0
Elektrikli bisiklet kullanıcıları! Dikkat!

Elektrikli bisiklet kullanıcıları! Dikkat!

İnegöl'de en basit kullanma araçları arasında yer alan elektrikli bisiklet kullanımı her geçen gün artıyor. Özellikle son yıllarda artan akaryakıt fiyatlarıyla birlikte vatandaşlar bu tür araçlara yöneldi. Ancak bu tür araçları ku

 

Son yıllarda oldukça yaygın şekilde kullanılan elektrikli bisikletlerle ilgili yoğun bir bilgi kirliliği var. Pek çok kullanıcı, kullandığı aracın plaka, tescil ve ehliyet zorunluluğu olduğunun farkında değil. Herhangi bir denetime girdiğinde, büyük para cezaları ve yaptırımlarla karşılaşabiliyorlar.

2500 WATT ÜZERİ ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERE PLAKA VE EHLİYET ŞARTI

Yeni trafik kanuna göre artık 2500 watt ve üzeri şarjlı bisikletlere plaka ve ehliyet zorunluğu getirildi. İnegöl trafik ekipleri 2 gündür yoğun bir şekilde denetimlere başladı. Elektrik bisiklet sürücüleri tek tek durdurularak kontrol ediliyor. Aldığı aracın faturasını isteyen ekipler faturayı ibraz edemeyen sürücülerin şarjlı bisikletlerine el koyarak otoparka çektiyor. Faturası olan 2500 Watt ve üzeri olan araçlarda plaka ve ehliyet olup olmadığı kontrol ediliyor. Yapılan denetimlerde plaka ve ehliyet olmayan sürücüleri bir kereye mahsus uyaran ekipler plaka takmalarını istiyor aksi takdirde şarjlı bisikleti kullanamayacağı ve ceza işlemle birlikte şarjlı bisikletin bağlanacağı uyarısında buluyor.

KİMSE FARKIN DEĞİL

Yapılan denetimlerde özellikle elektrikli bisiklet kullanan sürücülerin faturaları olmadığı ve çıkan yönetmenlikten haberleri olmadığı görüldü. Bir çok sürücü denetimlerde hayatlarının şokunu yaşadı. Denetimler aralıksız devam edeceği öğrenilirken yetkililer vatandaşların mağdur olmamaları için bir kez daha uyardı. Bu araçlarla trafiğe çıkanların mutlaka faturasını yanında bulundurmasını ayrıca 2500 Watt ve üzeri kullanan kişilerin plaka takma zorunluğun yanı sıra ehliyeti olması gerekiyor. A sınıfı yanın sıra B sınıfı ehliyeti olanlarında bu araçları kullanabileceği belirtti.

10 BİNİ GEÇİYOR

Öncelikle vatandaşları uyarmak amacıyla başlayan denetimlerde önümüzdeki günlerde ceza işlemlerine başlanacak. Uyarı ve ikazlara uymayan evrak eksikliği olan sürücülere yaklaşık 10 bin TL'ye yakın bir cezai işlem uygulanıyor. Bu tür cezalara mağruz kalmamaları için herkesin kurallara uymaya davet eden yetkililer amaçların ceza kesmek değil vatandaşları kurallara uymalarını sağlamak oldukların altını çizdiler. 

Kaynak : SUPERKANALTV.COM


Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 17 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.4 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Salı 22.5 ° / 6.7 ° Güneşli
1

Bursa uludağ'da lapa lapa kar yağıyor

2

Saadet Partisi ziyaretlerini sürdürüyor

3

İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu

4

Gençlerin Yeni Mekanı: Yeni Yaşam Alanı Nöbetçi Kitaphane

5

Mustafa Bozbey sözünü tuttu

6

52 orduspor kafkasspor'u penaltı atışlarında devirdi

7

Bozbey müjdeyi verdi! Parkomat ücretsiz oldu