,
Güncel 2.08.2023 00:48:43 0
Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Tuz Müsabakaları Çankırı’da Başladı

Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Tuz Müsabakaları Çankırı’da Başladı

Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Tuz Müsabakaları Çankırı’da Başladı

 

Tuz Müsabakalarının İlk Golü Başkan Esen’den

 

Çankırı Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlediği 2. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali, dünyada ilk defa yapılan Tuz Müsabakaları ile başladı. Futbol karşılaşması ile start alan karşılaşmaların açılış maçında ilk golü Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen attı.

 

Kent Meydanı alanında hazırlanan tuzdan sahada müsabakaların ilk başlangıç düdüğü futbol karşılaşmaları için çaldı. Geçtiğimiz yıl Dünyada ilk defa tuz üzerinde oynanan müsabakalara katılan futbolcular, bu yıl da heyecanla bekledikleri tuz müsabakalarında çıplak ayak ile kıyasıya mücadele vermeye başladı. Tuzdan sahada manevra yapmakta zorlanan sporcular, adeta tuzu dumana kattı. İlk resmi karşılaşma Artı Mühendislik ile Korgun Belediyespor arasında gerçekleşti.  Tuz üzerinde çıplak ayakla oynanan futbol maçındaki kıyasıya mücadele, seyircileri de heyecanlandırdı. İlk maçın galibi 3-1’lik skor ile Korgun Belediyespor oldu.

 

TUZFEST2023 kapsamında yapılan Tuz Müsabakalarının açılış maçında ilk golü atan Başkan Esen, “İlgi çok yoğun. Geçen yıl festival öncesi yapığımız turnuvada daha erken başlaması yönünde istek almıştık. Bu yıl bir hafta önce başlattık. Turnuvanın ilk golünü de ben attım. 18-19-20 Ağustos’ta etkinliklerimiz, konserlerimiz var. 20’sinde de turnuvaların finalini yapıp arkadaşlarımıza ödüllerini vereceğiz. Geçen yıl çok beğenilmişti, ulusal basın da yer vermişti. Bu yıl daha çekişmeli yarışlarla tamamlayacağız inşallah. Oynayana da izleyene de çok keyif veriyor.” dedi.  Esen, ilerleyen süreçte tuz madeninin olduğu iller arasında da müsabakalar yapmak istediklerini söyledi. 

 

Çankırı Belediye Gençlikspor Futbol Takımı UEFA-A diplomalı Teknik Direktörü Şenol Kıyak, “Geçen yıl ilk defa düzenlenen tuz müsabakaları çok keyifli olmuştu. Yorucu oluyor ama şehrimize bir renk veriyor. İnşallah her sene devamını getirip şehrimizi en güzel şekilde tanıtırız. Hem tuzla, hem rakiple, hem topla mücadele ediyorsunuz. Ama çok da zevkli, düşüyorsun kakıyorsun her tarafın tuz oluyor. Sanıldığı gibi tuz yakmıyor da. Herkese oynamasını tavsiye ederim.” diye konuştu.

 

Futbol, Voleybol, Sokak Basketbolu (Streetball) ve Ayak Tenisi olmak üzere dört kategoride yarışacak 117 takımda 464 sporcu, tuz üzerinde ter dökecek. Turnuvanın yarı finali 19 Ağustos’ta festivalin ikinci gününde yapılırken final maçı ise festivalin son günü olan 20 Ağustos’ta oynanacak.

 

 

 


Çankırı,Çankırı Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İnegöl'de feci kaza o anlar saniye saniye kameraya yansıdı

2

İnegöl'de kaza yapan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

3

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

4

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

5

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

6

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

7

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu