,
Güncel 5.08.2023 19:10:46 0
Büyükkılıç, Genç İletişimcilerin Mezuniyet Töreni Coşkusuna Ortak Oldu

Büyükkılıç, Genç İletişimcilerin Mezuniyet Töreni Coşkusuna Ortak Oldu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Törende yaptığı konuşmada Büyükkılıç, öğrencilere nasihatlerde bulunarak “Sizin sıkıntınız bizim sıkı

Erciyes Kültür Merkezi’nde (EKM) düzenlenen Erciyes Üniversitesi Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Uslu, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, hayırsever iş insanı Süleyman Çetinsaya, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, akademisyenler, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, gazeteciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasının başında değişik mezuniyet törenlerine katıldığını ancak bu kadar samimi, bu kadar coşkulu ve bu kadar verimli bir mezuniyet töreni görmediğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, yöneticileri ile ve en önemlisi hayırseverleri ile özdeşleşmiş bir ortamda bulunduklarını dile getirerek hayırsever Süleyman Çetinsaya’nın sadece Erciyes Üniversitesi’ne ya da Kayseri için değil, Türkiye’de de hayırseverlik örneği gösterdiğini söyledi ve kendisini tebrik etti.

“KAYSERİ HAYIRSEVERLER ŞEHRİ OLARAK ANILIR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin hayırseverler şehri olarak anıldığını dile getirdiği konuşmasında şunları paylaştı:

“Kayseri’nin kadirşinaslık örneği göstererek her zaman birbiri ile dayanışma içerisinde birbirine sahip çıkan bir duygu ve düşünce uygulamasını hayata geçirir. Şehirler isimlendirilince aklınıza hemen bir çağırışımda bulunulur. Örneğin Kayseri denilince aklımıza hayırseverler şehri Kayseri olarak anılır. Çünkü helalinden kazanıp helalinden harcayan bu güzel insanlar Kayseri’mizin bu güzel ünvanı hak ettiğini ve ona en güzel vesile olduğunu kendileri de bilmektedirler. İşte biz Kayseriliyiz derken göğsümüzü gere gere bunu söylüyoruz. Sizler de Erciyes Üniversitesi mezunuyuz derken, Kayseri’deki bu araştırma üniversitesi gururumuz olan üniversitenin bir mensubu olduğunuzu umuyor ve inanıyorum ki gönül huzuru ile paylaşıyorsunuz. Şehirlerin değerleri vardır. Manevi değerleri vardır, maddi değerleri vardır. Bizim için önemli olan anlamlı olan her ikisi. Seyyid Burhaneddin hazretleri ne kadar önemli, anlamlıysa Mimar Sinan bir o kadar, yine aynı şekilde Erciyes dağımız bizim için ne kadar önemliyse elbette ki Hunat Hatun Medresemiz de bu anlamda önemli.”

BÜYÜKKILIÇ’TAN VALİ ÇİÇEK’E TEŞEKKÜR

Başkan Büyükkılıç, sürdürdüğü konuşmasında Kayseri’de gerçekleştirilen hizmetlere destek veren Vali Gökmen Çiçek’e teşekkür etti. Büyükkılıç, “Her biri birbirinden değerli. İş adamlarımızla, sivil toplum teşkilatlarımızla, elbette kurum ve kuruluşlarımızla dayanışma içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken hem huzura hem de berekete vesile oluyoruz. Burada şu söylediğim sözlerin hayata geçirilmesinde en büyük vesile olan sayın valimize de ben huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Özellikle hayırseverlik dediğimizde yaşamış olduğumuz deprem döneminde yaptığı fedakâr çalışmaları ile şehrimizin adeta onuru oldu” diyerek Kayseri’nin deprem bölgesi için gerçekleştirdiği önemli katkı ve desteklerden söz etti.

“SEÇTİĞİNİZ, SEVDİĞİNİZ ALANDA KENDİNİZİ MUTLAKA GELİŞTİRİN”

Başkan Büyükkılıç, mezun olan gençlere de nasihatlerde bulunarak “Seçtiğiniz, sevdiğiniz alanda kendinizi mutlaka geliştirin” dedi. Büyükkılıç “Hayırseverin ismini taşıyan önemli bir fakülteden mezun oluyorsunuz. Hayata atılacaksınız. Ben sizlere öneririm. Ne olur her işi yaparım demeyin. Kendi işinizi yapın. Ama mutlaka yetkin bir hale gelecek şekilde de çalışmalarınızı sürdürün. Yaşam boyu eğitim. Buradan mezun olmakla iş bitmiyor. Bundan sonraki süreçte asıl kendiniz geliştireceksiniz. Hem yabancı dilinizle hem de kendi mesleki konum ve durumunuzla, seçtiğiniz, sevdiğiniz alanda kendinizi mutlaka geliştirin” ifadelerinde bulundu.

“SİZİN SIKINTINIZ BİZİM SIKINTIMIZ, SEVİNCİNİZ BİZİM SEVİNCİMİZ OLDU”

Mezun olan öğrencileri tebrik ederek onlara nasihatlerde bulunan ve dereceye giren öğrencileri değerlendireceklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, gençleri sevdiklerini ifade ederek “Sizleri için varız, 10 bin tane öğrencimize geçen sene tam 40 milyon TL eğitim yardımı yaptık üniversite öğrencimize Kayseri’mizde. Elbette lise seviyesindeki öğrencilerimize ayrı yardımda bulunduk. Dedik ki su paralarının yarısını verelim. Onu da sağladık. Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız oldu. Sizin sevinciniz bizim sevincimiz oldu. Bundan sonraki süreçte bunu daha da geliştirerek devam ettireceğimizden hiç şüpheniz olmasın” diye konuştu.

Büyükkılıç, gençlere yönelik olarak sözlerini, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde, milli manevi değerlerine sahip çıkan teknofest gençliği olarak yetişmeniz dua ve temennisiyle sağ olun var olun” diyerek bitirdi.

VALİ ÇİÇEK’TEN BÜYÜKKILIÇ VE ÇETİNSAYA’YA TEŞEKKÜR

Vali Gökmen Çiçek ise bambaşka bir çağda yaşadıklarını ve hayatta başarılı olmak için bilgi ve yeteneğin yeterli olmadığını söyleyerek, iletişimin de çok önemli olduğunu ifade etti. Hayatın her yerinde iletişimcilere ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Çiçek, bu süreçte eğitime şehre katkısı olan hayırsever iş insanı Süleyman Çetinsaya’ya teşekkür etti. Vali Çiçek ayrıca öğrenci ve gençleri çok seven, onlara değer veren, gençlerin dostu olarak nitelediği Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a da katkıları için teşekkürlerini iletti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da Erciyes Üniversitesi’nin geldiği noktada kurumsallaşma anlamında adımlar atan, şehri ile bütünleşik, ülkesi ile barışık, bütün insanlığa katkı sağlayan, AR-GE’den inovasyona kadar etkin çalışmalar ortaya koyan etkin bir yükseköğretim kurumu olduğunu dile getirerek bundan dolayı mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu ifade etti. Rektör Altun, eğitim faaliyetlerine bakıldığında Erciyes Üniversitesi’nin, Türkiye devlet üniversiteleri arasında 6’ncı sırada yer alan bir üniversite olduğunu da sözlerine ekleyerek, bu başarılarda katkısı olan Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlar ile hayırseverlere teşekkür etti.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın ise 17’nci dönem mezuniyeti töreninde 368 mezunu hayata uğurladıklarını dile getirerek, sektöre üstün nitelikli aday profesyoneller kazandırdıklarının gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Üniversiteye katkısı olanlara ve hayırsever iş insanı Süleyman Çetinsaya’ya teşekkür ederek, öğrencilere de nasihatlerde bulundu.

RTÜK Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Uslu ise öğrencileri tebrik ederek, geleceğin gazetecilerini, senaristlerini, yönetmenlerini, programcılarını, RTÜK Uzmanlarını karşısında gördüğünü dile getirdi.

İletişimin herkes için lazım olduğunu dile getiren hayırsever iş insanı Süleyman Çetinsaya da iletişimin önemine vurgu yaparak öğrencilere emek veren akademisyenlere ve velilere teşekkür etti.

Mezun öğrencilerin de söz aldığı mezuniyet töreninde öğrencilere çiçek, plaket takdiminde bulunuldu.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 16.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada