,
Güncel 8.01.2024 15:30:05 0
Bursa

Bursa'da jandarmadan kaçak akarkayıt üreticilerine baskın

Bursa İl Jandarma Komutanlığı timleri, kaçak akaryakıt üretilen tesise düzenlediği operasyonda yaklaşık 5 bin litre kaçak motorin ele geçirdi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü timleri, yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde kent genelinde kaçak akaryakıt operasyonu düzenledi.

 Bursa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Orhangazi İlçe J.K.lığınca kaçak akaryakıt ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda K.K. isimli şahsın beraberindeki şahıslar ile birlikte toplamış oldukları madeni yağlardan kaçak/yapma akaryakıt yapmak amacıyla tesis kurduğu bilgisi alınmıştır.

Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Bursa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce 2 aylık süren fiziki takip neticesinde Orhangazi İlçesi Karsak Mahallesinde K.K. [E.(50)] isimli şahsın kullanımında olan işyerinde; havalandırma makinesinin çalıştığı, işyerinin altında bulunan ev içerisinden makine seslerinin geldiği ve havalandırmadan duman çıktığının görülmesi üzerine K.K. [E.(50)] ve yanında bulunan F.M. [E.(38)], Y.Z.Ö. [E.(51)], Y.A. [E.(30)] isimli şahıslar ile görülen malzemeler olay yerinde emniyete alınmış olup konu ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında arama kararı alınmıştır.
Enerji Piyasası ve Düzenleme Kurumu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden lisans alınmadan işletilen tesiste Orhangazi İlçe J.K.lığı ve Bursa İl J.K.lığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ekiplerince yapılan adli aramada neticesinde tesisin 3 ayrı noktasında kurulu vaziyette 1 tanesi faal halde piyasa değeri 5.000.000 TL olan;

-3 Adet Kaçak Akaryakıt Üretim Tanklarına Bağlı Düzenek
-Yaklaşık 5000 Litre Mamül/Yarı Mamül Ürün (Yapma Motorin/Fuel Oil/Atık Yağ)
-24 Adet Kaçak Akaryakıt Üretimi Yapılan Tank (1000 ve 5000 litre kapasiteli)
-1 Adet Kesafet Ölçme Aparatı ve Hunisi)
-115 Adet Damlalık Pastör Pipeti
-Akaryakıt üretim tanklarına bağlı malzemeler (Pompa, Hidrofor, Kompresör, Filtre Aparatı, Hortum,) ele geçirilmiştir. Bahse konu tesisteki taşınabilir malzemelere el konularak Gümrük Müdürlüğüne ve kaçak akaryakıt YİKOB’ a teslim edilmiş olup diğer taşınamaz malzemeler ise mühürlenerek tesisin faaliyetine son verilmiştir.

 Cumhuriyet Savcısının talimatıyla   şahıslar hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık ile Mücadele Kanununa muhalefetten adli işlem başlatılılarak üç şahış gözaltına alınmıştır.


Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 17.7 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
1

İnegöl'de işçiler için yürüdüler

2

Hayatımın renkleri resim sergisi

3

Bursa İnegöl'de operasyon böyle yapıldı

4

Bursa’da ulaşım yarın ücretsiz

5

“Tüm Çalışanlarımıza Emek Ve Gayretleri İçin Teşekkür Ediyorum”

6

İnegöl Mobilya İle Büyümeye Devam Ediyor

7

İnegöl Belediyesi Özel Sektörün Yanında