,
Güncel 5.05.2023 11:49:22 0
BURDUR´DAN KATI ATIK BERTARAF TESİSİMİZE ZİYARET

BURDUR´DAN KATI ATIK BERTARAF TESİSİMİZE ZİYARET

BURDUR´DAN KATI ATIK BERTARAF TESİSİMİZE ZİYARET

BURDUR'DAN KATI ATIK BERTARAF TESİSİMİZE ZİYARET

       Burdur İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ilimizdeki katı atıkların ne şekilde bertaraf edildiği, geri kazanımının nasıl yapıldığı, çöpten elektrik üretiminin nasıl gerçekleştirildiği konularında bilgi almak üzere Çevre Hizmetleri Birliği Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi’ni ziyaret etti.

Burdur İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından tesisimize teknik ziyaret gerçekleştirildi. Sağlık Hizmetleri alanı öğretmenlerinden Özlem Hopayılmaz, Senime Geçer, Hacer Darıcı, Fen Bilimleri öğretmeni Özcan Akkent ve lise müdürü Yılmaz Ercan eşliğinde gerçekleşen ziyaret, tesis mühendislerinden Çevre Mühendisleri Dilek Karaca ve Atila Kuş tarafından hazırlanan bilgilendirici sunum ve videolar izlenmesi ile başladı. Akıllarındaki soruları tek tek soran öğrenciler merak ettikleri bilgileri yetkili isimlerden aldı. Saha ve ünitelerin yerinde gezilmesiyle devam eden gezide öğrenciler Afyonkarahisar ilinin tamamından toplanan atıklardan elde edilen geri dönüşümlü malzemeleri, elektrik üretimini, atıktan yakıt üretim tesisini ve düzenli depolama tesisini tanıma fırsatı buldu.  

Öğrencilere tesisler yerinde gezdirilerek, tıbbi atıkların sterilizasyonu ve tıbbi atıklar üzerine yapılan çalışmalar, evsel katı atıklardan elektrik ve yakıt üretimi, organik atıklardan elektrik üretimi, düzenli depolanan atıklardan elektrik üretimi ve sızıntı suyu bertaraf çalışmaları hakkında bilgiler aktarıldı. Gezide edindikleri tecrübeler ve edindikleri bilgilerden duydukları memnuniyeti dile getiren öğretmenler ve öğrenciler, Birlik Başkanımız Mehmet Zeybek başta olmak üzere tesis yetkililerine teşekkür ederek sahadan ayrıldı. 

 


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.4 ° / 4.5 ° Güneşli
1

Bursa uludağ'da lapa lapa kar yağıyor

2

Saadet Partisi ziyaretlerini sürdürüyor

3

İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu

4

Gençlerin Yeni Mekanı: Yeni Yaşam Alanı Nöbetçi Kitaphane

5

Mustafa Bozbey sözünü tuttu

6

52 orduspor kafkasspor'u penaltı atışlarında devirdi

7

Bozbey müjdeyi verdi! Parkomat ücretsiz oldu