,
Güncel 23.02.2024 17:20:05 0
“Berat Gecesi Mazlumların Kurtuluşunun Habercisi Olsun”

“Berat Gecesi Mazlumların Kurtuluşunun Habercisi Olsun”

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayının habercisi olan Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Taban, “Kurtuluş manasına gelen Berat Kandilinin dünyadaki tüm mazlumların kurtuluş hab

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayının habercisi olan Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Taban, “Kurtuluş manasına gelen Berat Kandilinin dünyadaki tüm mazlumların kurtuluş habercisi olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban, Cumartesi gecesi idrak edeceğimiz Berat Kandili münasebetiyle ilçe halkına kutlama mesajı yayınladı.
 

Başkan Taban, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affedilmenin yanında affedici olmayı, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır. Bu düşünceyle; yaklaşan Ramazan-ı Şerifin müjdecisi, günahlardan af olunmak için dua kapılarının en fazla açık olduğu gecelerden biri olan Berat Gecesinin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Başta Filistin ve Gazze olmak üzere dünyanın pek çok noktasında kan ve göz yaşının aktığı bir dönemde, tüm mazlumların acısının dinmesini temenni ediyorum. Kurtuluş manasına gelen Berat Kandilinin dünyadaki tüm mazlumların kurtuluş habercisi olmasını diliyorum. Bu mübarek gecede bizler de ellerimizi dünyadaki bu kan ve gözyaşının dinmesi için semaya açıyoruz. Rabbim dualarımızı kabul buyursun. Ramazan-ı Şerif'in müjdelendiği, Allah'ın rahmetinin yeri ve göğü kaplayarak tüm kainatı kurtuluşa davet ettiği Berat Gecesi'nin, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”
 

KANDİL GELENEĞİ SANİ KONUKOĞLU CAMİSİNDE SÜRECEK
 

Öte yandan, İnegöl’de kandillerin vazgeçilmez geleneği olan İnegöl Belediyesi’nin helva ikramları Berat Kandilinde Cumartesi akşamı yatsı namazı sonrası Sani Konukoğlu Camisinde gerçekleştirilecek. Başkan Alper Taban, tüm ilçe halkını helva ikramına davet etti.


Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 16.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada