,
Güncel 17.04.2023 14:08:18 0
BAŞKAN HÜRRİYET, İFTAR SOFRASINI ENGELLİ DERNEKLERİYLE PAYLAŞTI

BAŞKAN HÜRRİYET, İFTAR SOFRASINI ENGELLİ DERNEKLERİYLE PAYLAŞTI

BAŞKAN HÜRRİYET, İFTAR SOFRASINI ENGELLİ DERNEKLERİYLE PAYLAŞTI

İlimizde faaliyet gösteren engelli derneklerini iftar yemeğinde ağırlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Engelli bireylerimizin toplumun her kesimi ile eşit koşullarda yaşamını sürdürebilmesi için öz kaynaklarımızı ve gücümüzü seferber etmekten hiçbir zaman kaçınmayacağız” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kentimizde faaliyet gösteren engelli derneklerinin yönetim kurulu üyeleri ve aileleriyle Dernekler Yerleşkesinde gerçekleştirilen iftar programında bir araya geldi. Programa, Başkan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Selçuk Tanrıkulu ve engelli derneklerinin temsilcileri katıldı.

“Şimdiden İyi Bayramlar Diliyorum”

İftar yemeğinin ardından konuşan Başkan Hürriyet, “Her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayında özel bireylerimiz ve bu alanda çalışan sivil toplum örgütleriyle bir araya geldik. Beraberce iftarımızı açmak bu sene de nasip oldu. Rabbim nice Ramazanlara ulaşmayı nasip etsin. Şimdiden hepinize ailenizle birlikte iyi bayramlar diliyorum.

“Destek Vermeye Devam Edeceğiz”

Fikrilerinizi alarak İzmit’i engelli dostu bir kent haline getirmek için sizlerle bir araya geliyoruz. Sosyal belediyeciliğin en büyük koşulu tüm vatandaşların kaynaklardan eşit ve adil şekilde faydalanmasıdır. Biz de bunun hakkını vermeye çalışan bir belediye olarak engelli bireylerimizin toplumun her kesimi ile eşit koşullarda yaşamını sürdürebilmesi için öz kaynaklarımızı ve gücümüzü seferber etmekten hiçbir zaman kaçınmadık ve kaçınmayacağız.

“Köprü Olmaktan Memnuniyet Duyuyoruz”

Burada bulunan aileler, özel gereksinime sahip yakınlarının toplumda daha yüksek sesle ve daha somut adımlarla yer alabilmesi için elinden geleni yapıyor. Biz de emekçi arkadaşlarımızla birlikte ailelerimizi hedefine ulaştıracak bu yolda onlara köprü olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu yolda bizlere yol gösterici olmasını istediğimiz İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi, engelli dernekleri, engelli spor kulüpleri ve engellilik alanında birçok kurum ve kuruluşla el ele yürümeye devam ediyoruz.

“Otizm Spor ve Yaşam Evi’ni Açtık”

Geçen yılki iftar programında Otizm Spor ve Yaşam Evi’nden bahsetmiştik. İzmit halkına verdiğimiz sözlerden biri de otizm spektrum farkındalığına sahip çocuklarımız için yeni yaşam yerleri oluşturmaktı. Yakın zamanda büyük bir mutlulukla Otizm Spor ve Yaşam Evi’mizi bütün otizmli çocuklarımız ve bireylerimizin hizmetine sunduk. Özel gereksinimli bireyler için açtığımız Yaşam Destek Evi’nden sonra bu doğrultudaki bir merkezimizi daha faaliyete geçirmek ve sizden aldığımız olumlu dönüşler, bir şeyi daha hakkıyla yaptığımızı gösteriyor.

“Yaşam Evimiz Çok Yönlü Bir Yapıya Sahip”

Otizm Spor ve Yaşam Evi’nde 3-25 arası otizmli bireyler uzmanlarca değerlendirilecek, ihtiyaçlarına yönelik bireyler eğitim ve faaliyet planı hazırlanacak ve etkileşim temelli spor aktiviteleri ile hizmet verecek. Yaşam Evimiz çok yönlü bir yapıya sahip. Otizmli bireyler hem iç mekanda yer alan spor ve duyu bütünleme eğitimlerinden faydalanacak hem de bahçe ve açık alan faaliyetleri ile fiziksel gelişimlerini destekleme imkanı bulacak. Otizmli bireylerimiz bu yaşam evinden destek alırken aynı zamanda yakınlarını da desteklemek, bilinçlendirmek, sosyal yaşama davet etmek ve sorumluluk alanlarını daraltma gayesinde olacağız.

“Kısa Mola Merkezi Açılıyor”

Kuruçeşme’de hayata geçireceğimiz içerisinde kadın, spor, sağlık, kültür gibi konularda çeşitli sosyal yaşam alanlarını barındıran Kuruçeşme Yaşam Merkezi’miz içinde aynı zamanda özel gereksinimli yakını bulunan ailelerin, yakınlarını bırakarak gündelik işlerini halledebilecekleri Kısa Mola Merkezi, önümüzdeki cumadan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Kısa Mola Merkezlerini kentin çeşitli bölgelerine yaygınlaştırmak istiyoruz. Özel gereksinimli bireylerimiz alanında uzmanlarla kaliteli vakit geçirirken ailelerimiz de gönül ferahlığıyla işlerini görebilecekler.

“El Ele Yürümek İçin Çaba Sarf Ediyoruz”

İlçemizde yaşayan özel gereksinimli bireylerimizin farklılıklarını biliyor, bu farklıların kentimize getirdiği güzellikleri kabul ediyor ve her daim el ele yürümek için çaba sarf ediyoruz. Bu yolda bizlerle birlikte olduğunuz için de memnuniyet duyuyoruz. Birlikte sağlıklı ve bol gülümsemeli nice günler diliyorum” ifadelerini kullandı.


Kocaeli,İzmit Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 16.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İnegöl'de feci kaza o anlar saniye saniye kameraya yansıdı

2

İnegöl'de kaza yapan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

3

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

4

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

5

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

6

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

7

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu