,
Güncel 18.08.2023 12:20:02 0
Başkan Doğan, “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Çalışıyoruz”

Başkan Doğan, “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Çalışıyoruz”

Başkan Doğan, “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Çalışıyoruz”

Geri dönüşüm ve atık yönetimi noktasında başarılı çalışmalar yürütmeye devam eden Merkezefendi Belediyesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Çevre kirliliğinin önüne geçmek ve atıkların ayrıştırılarak toplanması amacıyla birçok proje ve çalışma gerçekleştiren Merkezefendi Belediyesi’nce 2019 yılından bu yana 25 milyon 400 bin kilogram atığın geri dönüştürülmesini sağlanarak ekonomiye kazandırıldı.

MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ BÜYÜK FAYDA SAĞLIYOR

Geri kazanılabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi amacıyla belli noktalara kurulan ‘Mobil Atık Getirme Merkezleri’ ile kâğıt, metal, plastik, elektrikli-elektronik, cam, bitkisel yağ ve pil gibi atıklar kaynağından ayrı bir şekilde toplanıyor. Toplanan atıklar Denizli’de ilk olan Karahasanlı Mahallesi’nde faaliyete geçirilen Merkezefendi Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getirilerek mevzuata uygun olarak bertaraf edilmesi için ilgili tesislere yönlendiriliyor.

140 BİN HANEYE YILLIK 20 MİLYON ATIK POŞETİ

Merkezefendi’de atık yönetimi, atıkların ayrıştırılarak toplanması, atıkların azaltılması, geri dönüştürülmesi ve kompostlaştırılması yoluyla yapılmaya devam ediyor. İlçedeki 140 bin haneye yıllık 20 milyon olmak üzere; organik atıkların toplanması için siyah, geri dönüşüm ve kazanım malzemelerinin toplanması için mavi poşet dağıtılıyor.

“HUZURLA YAŞAYACAĞIMIZ BİR DÜNYA DİLEĞİ İLE”

Çevre konusunda her zaman hassas olduklarını belirten Başkan Doğan, geri dönüşümün çevreyi korumada önemli bir yol olduğunu söyledi. Doğan, “2019 yılından bu yana çevre dostu, doğayı koruyan ve kaynaklarını doğru kullanan bir belediye olarak bir yandan çalışmalarımızı hayata geçirirken bir yandan da geliştirmeye devam ediyoruz. Şu anda yaşanan bir iklim krizi mevcut. Bu kriz beraberinde de ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Yerel yönetimler olarak çevre, doğa ve geri dönüşüm konusundaki tüm sorumluluklarımızın bilincinde olarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Doğanın korunduğu, çevrenin temiz olduğu, sağlıkla ve huzurla yaşayacağımız bir dünya dileği ile” şeklinde konuştu.


Denizli,Merkezefendi Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

52 orduspor kafkasspor'u penaltı atışlarında devirdi

2

Bozbey müjdeyi verdi! Parkomat ücretsiz oldu

3

Yeniceköy Mahallesinde Yeni Yollar Açılıyor

4

439 Üyeden 47 Milyon $ İhracat

5

İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü belli oldu

6

İnegöl'de işçiler için yürüdüler

7

Hayatımın renkleri resim sergisi