,
Güncel 4.12.2023 20:20:58 0
Balkanlarda Rumeli rüzgarı

Balkanlarda Rumeli rüzgarı

28 Kasım Bayrak Günü dolayısıyla Kosova, Arnavutluk ve Makedonya'da 25-30 Kasım 2023 tarihleri arasında eş zamanlı olarak yapılan folklor festivallerine davet edilen İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Folklor Ekib

 28 Kasım Bayrak Günü dolayısıyla Kosova, Arnavutluk ve Makedonya'da 25-30 Kasım 2023 tarihleri arasında eş zamanlı olarak yapılan folklor festivallerine davet edilen İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Folklor Ekibi Dernek Başkanı Fatih Saman ve diğer yöneticiler ile folklorcuların velileri tarafından Balkanlar'a uğurlandı. Kafilede Dernek Başkan Yardımcısı Zekai Sürer, Folklordan Sorumlu Yönetici ve Folklor Eğitmeni Serkan Ay ve Denetleme Kurulu Üyesi Müslim Serbest de yer aldı. 
 25 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 14.00'te Kosova-Mitroviçe'ye varan kafileyi Mitrovice Belediye Başkanı Bedri Hamza karşıladı. Aynı günün akşamı Mitroviçe Belediye Başkanı Bedri Hamza başta olmak üzere protokolün hazır bulunduğu Spor salonunda Kosova Yöresi Oyunlarını sergileyen İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Folklor Ekibi izleyicilerden büyük alkış aldı. Gösteri sonrasında Folklor ekibine çiçek ve katılım belgesi takdim edildi.
  26 Kasım 2023 Pazar günü Arnavutluk'un Vlora şehrine geçen Folklor Ekibi aynı günün akşamı Tiyatro Salonunda yine Kosova Yöresi Oyunlarını sergiledi ve izleyicilerden büyük beğeni topladı. 
  27 Kasım 2023 Pazartesi günü öğle üzeri Vlora'nın kasabası olan Selenice'ye geçildi. Selenice Belediye Başkanı Nertil Bellaj tarafından karşılanan Folklor Ekibi burada Kırklareli, İzmir, Zeybek ve İnegöl Yöresi Oyunlarını sergiledi ve izleyicilerden büyük alkış aldı.Televizyon ve fotoğraf çekimleri ile Selenice halkının ilgi odağı olan Folklor Ekibine festival sonrasında katılım belgesi takdim edildi.
  Aynı günün akşamı Vlora'daki Tiyatro Salonunda  Kırklareli, İzmir, Zeybek ve İnegöl Yöresi oyunlarla birlikte Trabzon Yöresi Oyunlarını da sergiledi. Özellikle Trabzon Yöresi Oyunları ile büyük beğeni toplayan ve ayakta alkışlanan folklor ekibine burada da katılım belgesi ve çiçek takdim edildi. 
  28 Kasım 2023 Salı günü sabahı Arnavutluk'tan ayrılan kafile Kosova'nın başkenti Priştine'ye geçti ve günü dinlenerek geçirdi.
   29 Kasım 2023 Çarşamba günü sabahı Priştine'den ayrılan kafile Priştine-Mitroviçe yolu üzerinde bulunan, I. Kosova Savaşı sonunda, savaş meydanında şehit edilen ilk ve tek padişah olan Sultan I.Murad'ın Türbesi ziyaret edildi.
 Türbe ziyaretinin ardından kafile festival için Makedonya-Kumanova'da bulunan Sllupçan Köyü'ne geçti. Burada festival komitesince karşılanan kafile ilk önce Sllupçan Köyü'nün bağlı bulunduğu Lipkova Belediyesi'ne götürüldü. Lipkova Belediyesi Genel Sekreteri Nebi Süleymani tarafından karşılanan kafile orada bulunan meclis üyelerine tanıtıldı. Lipkova Belediyesi, İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin 2024 yazında düzenleyeceği Petla Şöleni'ne davet edildi. Ziyaretin ardından   2001'deki baskılarda Sllupçan Köyü'nde şehit olanların bulunduğu Şehitlik'e götürüldü. Yapılan duaların ardından festivalin yapılacağı Faik Konica Spor Salonu'na geçildi. 
 Faik Konica Spor Salonunda yapılan 28 Kasım  Bayrak Günü festivalinde bir konuşma yapan Lipkova Belediye Başkanı Erkan Arifi,  günün anlam ve önemini belirttikten sonra İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Folklor Ekibi'ne katılımlarından dolayı teşekkür etti.
   İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Folklor Ekibi, Faik Konica Spor Salonunda hem Kosova Yöresi Oyunlarını hem de Kırklareli, İzmir, Zeybek, İnegöl ve Trabzon Yöresi Oyunlarını sergiledi. Gösterilerin ardından Folklor Ekibine katılım belgesi takdim edildi. Buna karşılık festivallerin yapıldığı Arnavutluk, Kosova ve Makedonya Festival Komitesi yetkililerine İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın hediyeleri takdim edildi ve selamları iletildi.   
  Geceyi Makedonya'nın Kumanova şehrinde geçiren kafileye 30 Kasım 2023 Perşembe günü akşamına kadar izin verildi. Kafilede yakınları bulunanlar Kumanova'daki  yakınlarıyla buluşup hasret giderirken  yakınları bulunmayanlar ise Folklor Eğitmeni Serkan Ay tarafından Kumanova şehri gezdirildi. Kafile aynı akşam  Türkiye'ye dönüş için yeniden toplanarak yola çıkıldı. Kafile 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 10.30'da İnegöl'e vardı. Kafileyi dernek binası önünde yöneticiler ve oyuncuların velileri karşıladı.
  İlçemizi, ilimizi ve ülkemizi Balkanlardaki festivallerde başarıyla temsil eden İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Folklor Ekibi'ne Süper Kanal olarak bizler de teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.


Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 17 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.4 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Salı 22.5 ° / 6.7 ° Güneşli
1

Bursa uludağ'da lapa lapa kar yağıyor

2

Saadet Partisi ziyaretlerini sürdürüyor

3

İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu

4

Gençlerin Yeni Mekanı: Yeni Yaşam Alanı Nöbetçi Kitaphane

5

Mustafa Bozbey sözünü tuttu

6

52 orduspor kafkasspor'u penaltı atışlarında devirdi

7

Bozbey müjdeyi verdi! Parkomat ücretsiz oldu