,
Güncel 20.08.2023 18:11:40 0
BAKAN YUMAKLI

BAKAN YUMAKLI "IĞDIR HEM BİTKİSEL HEM DE HAYVANSAL ÜRETİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YER TUTUYOR"

BAKAN YUMAKLI "IĞDIR HEM BİTKİSEL HEM DE HAYVANSAL ÜRETİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YER TUTUYOR"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bir dizi programlara katılmak için gittiği Iğdır'da İl Koordinasyon Toplantısına katıldı. Söz konusu toplantıda bakanlık tarafından il genelinde yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Iğdır'da konuşan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı bir şehrin bütün sorunlarını çözebilmek için bütün kurumların uyumlu bir şekilde çalışabilmesi  gerektiğini söyledi.

Tarım ve orman sektörünün dünyadaki önemi ve stratejik konumuyla alakalı hiç kimsenin bir tereddüdünün olmadığını belirten İbrahim Yumaklı, şöyle konuştu:

"Biz ülke olarak 'Türkiye Yüzyılı'na yeni bir yüzyıla adım attık. Hedeflerimizi 'Türkiye Yüzyılı' perspektifine uygun olarak da belirliyoruz. Eğer revize etmemiz gereken hedeflerimiz varsa, bunları uygun bir şekilde revize ediyoruz. Bu ulusal bazda oluyor ama şehir bazında da oluyor. Dolayısıyla yeniden altını çizmek isterim ki bugün konsantrasyonumuzun tamamı Iğdır'ın iğneden ipliğe bütün konularını ele almak. Çünkü Iğdır gerçekten hem bitkisel hem hayvansal üretim için çok önemli bir yer tutuyor Cumhurbaşkanımızın bir sözünü de hatırlatmak isterim. 'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer' diye bir ifadesi var. Dolayısıyla biz eğer güçlü bir Iğdır istiyorsak, o zaman güçlü bir tarım sektörünü mutlaka burada yapmamız gerekir."

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ayrıca Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Iğdır Kazım Karabekir Çiftliğini de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

 



Ankara,Tarım Bakanlığı
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.4 ° / 4.5 ° Güneşli
1

Saadet Partisi ziyaretlerini sürdürüyor

2

İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu

3

Gençlerin Yeni Mekanı: Yeni Yaşam Alanı Nöbetçi Kitaphane

4

Mustafa Bozbey sözünü tuttu

5

52 orduspor kafkasspor'u penaltı atışlarında devirdi

6

Bozbey müjdeyi verdi! Parkomat ücretsiz oldu

7

Yeniceköy Mahallesinde Yeni Yollar Açılıyor