,
Güncel 15.07.2023 21:59:09 0
Bakan Işıkhan, Hatay’da Ziyaretlerde Bulundu

Bakan Işıkhan, Hatay’da Ziyaretlerde Bulundu

Bakan Işıkhan, Hatay’da Ziyaretlerde Bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temasları kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay’da ziyaretlerde bulundu.

Bakan Işıkhan, ilk olarak Hatay AFAD Koordinasyon Merkezi'nde katıldığı toplantı sonrası yaptığı basın açıklamasında, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden en ağır etkilenen Hatay'ın da aralarında bulunduğu 4 ili ziyaret ettiklerini kaydetti.

Yaklaşık 5 aydır şehirleri yeniden inşa ve ihya etmeye gayret ettiklerini aktaran Bakan Işıkhan, “Deprem nedeniyle işini, gücünü kaybeden kardeşlerimize yeniden destek vermek amacıyla devletimiz en başından itibaren burada, deprem bölgesinde olmuştur. Başta Hatay olmak üzere 11 ilin tamamını eski, üretken günlerine döndürene kadar canla başla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Bugüne Kadar 29 Bin 280 Kişilik TYP Kontenjanı Tahsis Ettik” 

Toplum yararına çalışma programlarının kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Bakan Işıkhan, şunları aktardı:

"Sel, deprem gibi afetlerin olumsuz etkilerinin giderilmesi için bu programları etkin şekilde kullanmaktayız. Ortaya çıkan felaketin hemen ardından çok hızlı bir şekilde TYP programlarını tahsis ettik. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketlerinin yaralarını sarmak için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimize bugüne kadar 29 bin 280 kişilik TYP kontenjanını tahsis ettik. Şimdi de bu basın toplantısında da bu 4 ilimize görülen ihtiyaç üzerine bölgede hızla toparlanma sürecine katkı vermek için ve kamu hizmetlerimizi aksatmadan yürütmek adına da ilave kontenjan tahsisini yapmış bulunuyoruz. Hatay'ımıza ve diğer illerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Ardından Bakan Işıkhan, iş insanları, sanayiciler ve esnafın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Işıkhan, daha sonra merkez Antakya ilçesindeki Aşağıekinci Geçici Ticaret Alanı'nı ziyaret etti, burada esnafla sohbet ederek, sorun ve talepleri dinledi.

Bakan Işıkhan ardından SGK ve İŞKUR il müdürlüklerine ziyarette bulundu. Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile diğer ilgililer de Bakan Işıkhan'a ziyaretlerinde eşlik etti.


Ankara,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 16.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada