,
Güncel 26.08.2023 13:18:02 0
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN BAŞKENTE YENİ PARKLAR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN BAŞKENTE YENİ PARKLAR

Başkente yeşil alanlar kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki park yapım çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Mansur Yavaş çalışmaları tamamlanan parkları “Ankara'nın dört bir yanında, çorak arazilerin yeşile dönüşüne birlikte şahit oluyoruz” paylaşımıyla duyurdu.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte yeşil alanların sayısını artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent genelinde birçok parkın yapımını sürdürürken şehre nefes aldıracak yeşil alanların sayısı da her geçen gün artıyor.

 

“ÇORAK ARAZİLERİN YEŞİLE DÖNÜŞÜNE ŞAHİT OLUYORUZ”

Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarla Ankara Büyükşehir Belediyesini çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendiren Başkan Mansur Yavaş, kentin dört bir yanında yapımı tamamlanan parkları “Ankara'nın dört bir yanında, çorak arazilerin yeşile dönüşüne birlikte şahit oluyoruz” sözleriyle duyurdu.

 

ETİMESGUTLULAR PARKLARDA EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eryaman Mahallesi Parkı, Şeker Mahallesi Parkı, Eryaman Mahallesi Gökay Caddesi Yanı Parkı’ndaki çalışmalarını tamamladı.

Eryaman Mahallesi Gökay Caddesi Yanı Parkı 41 bin 600 metrekare, Şeker Mahallesi Parkı 10 bin 549 metrekare, Eryaman Mahallesi Parkı ise 2 bin 890 metrekarelik alana kuruldu. Parklarda; çocuk oyun alanları, oturma dinlenme alanları, salıncak meydanı, kaya bahçesi, çeşme, oyun ve dinlenme alanları, yürüyüş yolu, fitness alanı, Basketbol ve Voleybol sahaları, bisiklet yolu, patipark ve meydanlar yer alıyor.

 

SİNCAN’A YEŞİL TEMALI PARK

Başkentlilere temiz havada bol oksijen alabilecekleri yeşil bir alan kazandırmayı hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sincan Törekent Parkı ve Sincan Fatih Metrosu Karşısı Alanı ile Sincan Saraycık Mahallesi Parkı’nın da yapım işini tamamladı.

3 bin 596 metrekarelik alan üzerine kurulan Sincan Metro Karşısı Park Alanı’nda oturma alanları ve çocuk oyun alanları bulunurken 17 bin 127 metrekarelik alandan oluşan Törekent Park Alanı’nda ise, fitness alanı, meydan, çocuk oyun alanı, dinlenme alanı ve tematik bahçeler, Sincan Saraycık Mahalle Parkı’nda ise çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve ağaçlandırma alanı bulunuyor. 

 

YENİMAHALLELİLER PARKLARDA EĞLENCELİ VAKİTLER GEÇİRECEK

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, Yenimahalle’ye de birçok park alanı kazandırdı.

Kuzey Mahallesi Parkı 25 bin 362 metrekare, Yakacık Spor Parkı 11 bin 305 metrekare, Ampute Spor Sahası 9 bin 67 metrekare, Yenibatı Başkent Bulvarı ile 43273 Ada Arası Park Alanı 43 bin 273 metrekare, Yenimahalle Devlet Hastanesi Yanı Ağaçlandırma Alanı 21 bin 600 metrekare ve Yenimahalle Serhat Amatem Hastanesi Karşısı Parkı 6 bin 687 metrekarelik alana kuruldu.

Yenimahalleliler parklarda bulunan çocuk oyun alanı, futbol sahası, yürüyüş yolu, fitness alanı, oturma ve dinlenme alanları, koşu yolu, futbol ve basketbol sahası, otopark, ampute futbol sahası, idari bina, tematik bahçe ve ağaçlandırma alanı ile eğlenceli vakitler geçirecek.

 

DİKMEN VADİSİ YENİLENDİ

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çankaya’ya yeni parklar kazandırırken Dikmen Vadisi’nde bulunan lunapark alanında da yenileme çalışması gerçekleştirdi. Başkentin simge mekânları arasında yer alan 32 bin 44 metrekarelik Abdi İpekçi Parkı’nda ise restorasyon-renovasyon projesi hayata geçirildi.

Budapeşte Caddesi Parkı 3 bin 913 metrekare, Yıldızevler Mahallesi Parkı, 6 bin 305 metrekare, Koru Metrosu Karşısı Park Alanı 9 bin 900 metrekare, Çankaya Balgat Nasuh Paşa Mahallesi Parkı 5 bin 443 metrekare, Çankaya Memorial Hastanesi Yanı Park Alanı 10 bin 659 metrekare, Çankaya Dikmen Vadisi 2. Etap Luna Park Yeri 23 bin 230 metrekare, Keklikpınarı Atatürk Parkı 13 bin 500 metrekarelik alana kuruldu. 

Parklarda çocuk oyun alanı, oturma dinlenme alanları, anıt duvarı, tıbbi aromatik bitki seyir alanı, gül bahçesi, fitness alanı, koşu yolu, basketbol ve voleybol sahası, bitkisel sunum alanı, bisiklet yolu, futbol ve basketbol sahası ile tenis kortu imkânları bulunuyor.

 

KUSUNLAR ANI PARKI TAMAMLANDI

‘Yeşilin Başkenti’ hedefiyle kentteki yeşil alanların sayısını her geçen gün artıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı Ballıkpınar Mahallesi Parkı ve Mamak Kusunlar Anı Parkı’ndaki çalışmalarını tamamladı.

Gölbaşı’nda 14 bin 080 metrekarelik alana kurulan Ballıkpınar Mahallesi Parkı’nda yürüyüş ve dinlenme alanları, 25 bin 120 metrekarelik alan üzerine kurulan Kusunlar Anı Parkı’nda ise ateşsiz piknik alanı, çocuk oyun alanı, meydanlar, anı duvarı, tarihi ve ahşap köprü ve otopark alanı bulunuyor.

 


Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 16.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İnegöl'de feci kaza o anlar saniye saniye kameraya yansıdı

2

İnegöl'de kaza yapan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

3

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

4

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

5

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

6

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

7

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu