,
Güncel 16.08.2023 00:40:48 0
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, Hatay’da “Kalp Kalbe Programı”na Katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, Hatay’da “Kalp Kalbe Programı”na Katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, Hatay’da “Kalp Kalbe Programı”na Katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, deprem bölgelerindeki çocuklar ve gençlere yönelik başlatılan Kalp Kalbe Programı ile çocukların ve gençlerin daha fazla sosyal, akademik, sanatsal ve sportif aktiviteyle desteklenmelerini sağlayarak daha güçlü bireyler olmalarını hedeflediklerini belirtti

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık tarafından Antakya ilçesindeki İstanbul Sanayi Odası Konteyner Kenti'nde düzenlenen Kalp Kalbe Programı'na katıldı. Programda Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, milletvekilleri ve çok sayıda çocuk yer aldı.

Programda yaptığı konuşmada Bakan Göktaş, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin üzerinden 190 gün geçtiğini söyledi.

İlk günden bu yana depremzedelerin yanında olduklarını aktaran Göktaş, "Yaralarımızı birlikte sarıyor, her geçen gün birlikte biraz daha iyi oluyoruz. Rabbim bize bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Diğer şehirlerimizde olduğu gibi Hatay'ımızı da ayağa kaldırıyor, yıkılan her bir hanemizi inşa ediyor, hem Hatay'ımızı hem Hataylılarımızı eski günlerine döndürmek için canla başla çalışıyoruz." diye konuştu.

Depremin ardından ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve aile bütünlüğünün tekrar sağlanabilmesi için çaba gösterdiklerini vurgulayan Göktaş, çocukların hızlı bir şekilde tedavi edilmesi ve kimlik tespitlerinin yapılarak aile ve yakınlarına kavuşmalarına öncelik sağladıklarını belirtti.

“Çocuklarımızın yaşlarına ve gelişimlerine uygun etkinlik alanları oluşturduk”

Geleceğin mimarı çocuklar için ne varsa yapmaya hazır olduklarına dikkati çeken Bakan Göktaş, şöyle devam etti:

"Uygulamaya koyduğumuz Kalp Kalbe Programı ile çocuklarımızın ve gençlerimizin daha fazla sosyal, akademik, sanatsal ve sportif aktiviteyle desteklenmelerini sağlayarak hayatlarının bundan sonraki aşamalarında daha güçlü bireyler olmalarını hedefliyoruz. 11 ilde geçici barınma merkezlerindeki çocuklarımızın ve gençlerimizin her anını dolu dolu geçirmeleri, bu geçici süreci sağlıklı bir şekilde tamamlamaları hususunda var gücümüzle çalışmaktayız. Bu hedef doğrultusunda, çocuklarımızın yaşlarına ve gelişimlerine uygun etkinlik alanları oluşturduk. Özellikle 14-18 yaş arası gençlerimizin ilgi alanlarını ve temel gelişimsel ihtiyaçlarını dikkate alarak hobi atölyeleri ve etkinlik alanlarını hayata geçirdik. Gayemiz, gençlerimizin bu etkinlik alanlarında yeteneklerini ve hayallerini keşfederek ülkesi, memleketi için fayda sağlayacak bir insan olmak için kendilerine bir yol belirlemeleri."

“Her an yanınızda olmak istiyoruz”

Bakan Göktaş, depremden etkilenen 11 ilde eş zamanlı olarak çalıştıklarını belirterek, "Bugüne kadar temel ihtiyaçların giderilmesi için kararlılıkla yürüttüğümüz çalışmalarımıza bundan sonraki süreçte de sosyal kalkınmaya öncelik vererek devam edeceğiz. İşte bu projeyle tüm illerimizdeki sosyal kalkınma hamlemizi başlatmış olduk. Sizlere tüm samimiyetimle ifade ediyorum; neye ihtiyacınız olursa bize ulaşın. Maddi manevi devletimiz sizlerin yanında olacaktır. 'Bu da söylenmez, bu küçücük şeyi de istemeyelim' demeyin. Gücünüzün yetmediği her an yanınızda olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, konuşmaların ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında başarılı olan çocuklara hediye takdim etti, konteyner kentte çeşitli atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği alanda incelemelerde bulundu.

Bakan Göktaş, depremden etkilenen 11 ilin İl Müdürleriyle de Hatay’da bir araya geldi. Göktaş, yürütülen faaliyetlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada