,
Güncel 22.10.2023 19:22:11 0
AGD

AGD'de Filistin için sınıra gitti

Anadolu Gençlik Derneği, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına tepki göstermek için konvoy oluşturarak Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'na gitti. Türkiye genelinde yoğun katılımın olurken İnegöl Anadolu Gençlik Derneğinde

Anadolu Gençlik Derneği, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına tepki göstermek için konvoy oluşturarak Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'na gidiyor. İnegöl Anadolu Gençlik Derneğinden gidenler dularlar uğurlandı Burada bir basın açıklaması yapan AGD İnegöl Şube Başkanı Yakup Tokgöz şunları söyledi. 

Bismillahirrahmanirrahim.       
Kıymetli teşkilat mensuplarımız, değerli basın mensubu arkadaşlar, kıymetli inegöllü kardeşlerim. Anadolu Gençlik Derneği Genel merkezimizin organize ettiği Filistinli mümin, mücahid ve muvahhid kardeşlerimiz için Hatay Cilvegözü sınır kapısına  tüm Türkiye'mizden hareketle konvoy düzenliyoruz. Şu anda Edirne'den Kars'a Sinop'tan Hatay'a tüm Anadolu Gençlik Derneği teşkilatları   olarak Filistinli kardeşlerimize destek olmak için yollardayız.

Türkiye'mizden Filistinimize en yakın noktadan Filistinli kardeşlerimizle gönül bağımız sağlamlaştırmak onlara bizler de sizinle beraberiz, maddi ve manevi olarak yanınızdayız demek için Hatay Cilvegözü sınırına yola çıkıyoruz

Kıymetli arkadaşlar biliyorsunuz 7 ekim sabahı  Hamas'ın İsraile "Aksa Tufanı" ismini verdiği bir saldırısı oldu yıllardır iki milyondan fazla Gazze'liyi küçük bir alanda sıkıştıran siyonist İsrail sözde demir kubbesine güvenerek Filistinli Müslüman kardeşlerimizin evlerine saldırıp  yeni yerleşim alanları açıyor her fırsatta Filistin Halkına özellikle Mücahitce duruş sergileyen Gazze'lilere zulmediyorlardı. Siyonist İsrail isterse elektrik veriyor isterse su veriyor isterse temel ihtiyaç malzemelerinin Gazze'ye gelmesine izin veriyordu.

Hamas'da haklı olarak ''aksa tufanı'' ismini verdiği bir saldırı gerçekleştirdi. Dikkatle, iyi hazırlanarak uzun zamandır sözde demir kubbenin zaaflarını tespit ederek İsraile bir gecede büyük bir kayıp verdirdi. Kendisini dünyanın en iyisi zanneden İsrail, Hamasın bu başarısı karşısında adeta neye uğradığını şaşırdı. Büyük bir korku ile uyanan İsrailliler evlerinden kaçarak havaalanına akın ettiler. Birkaç günde 5000 İsrailli evlerini terketti. Aksa Tufanının belkide en önemli başarısı İsrail yeni yerleşim yerlerine yerleşecek İsrailli bulamayacaktır. Aksa Tufanı sonucu tüm dünya, israil asker ve halkının ne kadar korkak olduğunu gördü.

Aksa Tufanının hemen ardından siyonist israil Gazzeyi bombalamaya başladı . Gazzede hastaneleri okulları hedef alarak nasıl alçak bir millet olduklarını tekrar gösterdiler
Rabbimizin ''müminlerden öyle erler öyle adamlar vardır ki onlar Rablerine verdikleri sözde durdular'' ayetinde olduğu gibi Filistinli gençlerin, mücahitlerin hatta kadınların nasıl sözlerinde sebat ettiklerini adamlık duruşu sergilediklerini hep beraber gördük. Her evden en az bir şehit veren bu mücahid ve mücahidelerin nasıl sağlam bir imana sahip olduklarını tüm dünya görmüş oldu.

Bu olayların hemen ardından Tüm dünyada insanlar, sivil toplum kuruluşları tepkilerini İsraile karşı gösterdiler. Ancak
Türkiye'mizde dahil müslüman ülkelerin yöneticileri kınamaktan çok öteye gidemediler. İsraille normalleşmenin sona erdiğini, büyük elçilerin gönderildiğini, israile maddi ve siyasi ambargolar koyulduğu haberlerini duyamıyoruz. Herkes bulunduğu yerin ve konumun hakkını vermeli. Bu anlamda hükümetin artık kınamanın ötesinde  israili durduracak, müslümanların izzetine yakışır adım atmasını bekliyoruz. Özellikle yakın zaman önce gündeme gelen Filistin halkının hakkı olan sözüm ona İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupaya taşınması projelerine şiddetle karşı çıkıyoruz. Hükümettin siyonist  israili durduracak ciddi adımlar bekliyoruz. Erbakan hocamızın dediği gibi israil ancak güçten anlar. Bu bir meydan muharebesidir kimsenin karşıdan izlemeye hakkı yoktur. 

Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak her daim meydanlarda, ABD ve İsrail konsoloslukları önünde Filistin direnişine destek olarak hakkı haykırmaya devam edeceğiz .

Bu akşam yolculuğumuza katılan, bu yolda bizi uğurlamaya gelen herkese basın  mensuplarımıza ve emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyor sizlerden dua istiyoruz.

Öte yandan   Anadolu Gençlik Derneği’nin çağrısıyla Türkiye’nin dört bir tarafından Hatay Cilvegözü usınır kapısına doğr yola çıkan konvoya Genç Saadet İnegöl ekibimde katıldı.


Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada