,

Şaban Korkmaz


HOŞ GELDİNİZ BAŞSAVCIM…

.


İnegöl’ümüze yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Emre Tunay’a İnegöl Gazeteciler Dernek yönetimi olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Kanunlara veya kurallar riayet etme alışkanlığımdan olsa gerek kendimi bildim bileli Adliye binaları ve Adliye koridorları bana soğuk geliyor. Bu duygu ve psikoloji ile gittiğim Adliye binasında yeni göreve başlayan Cumhuriyet Başsavcımızın makam odasına girdikten ve Sayın Başsavcımızla tanıştıktan sonra Adaletin dağıtıldığı Adliye binaları ile ilgili duygu ve düşüncelerimde değişiklik olduğunu hissettim.

İddia makamı olan savcılık makamında görev yapan değerli savcılarımızın da bizden biri veya halktan biriymiş gibi davranmaları her şey den önce bir vatandaş olarak bana güven duygusu yaşattığı gibi adaletin tesis edildiği Adliye binalarının da sıcak devlet kurumu olduğunu gösterdi.

Yeni göreve atanan Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Emre Tunay ile biz gazetecilerin sıcak sohbetinden edindiğim izlenimim ise Genç Başsavcımızın özellikle adli konularda duyarlı ve samimi olması ayrıca görev aşkıyla meselelere çözüm odaklı yaklaşıyor olması benim dikkatimi çekti.

Türkiye’de birçok ilden büyük olan ve devamlı göç alan İnegöl’ümüze böyle dinamik, sempatik ve de çözüm odaklı düşünen başarılı bir Başsavcının atanması, ilçemiz adına sevindirici ve isabetli olduğunu düşünüyorum.

İnegöl’ümüze yeni atanan Başsavcımız Sayın Emre Tunay’a yeni görevinde başarıların devamını yürekten diliyorum.

Hoş geldiniz Başsavcım…

Şaban Korkmaz