,

Şeyma Topalak


BAHANE


 

İnsanoğlu dünya ve ahirette saadete erişebilmek için yaratılış gayesine uygun yaşamalıdır. Peki kendisine sayısız nimetler verilen insanoğlunun yaratılış gayesi nedir? Bu sorunun en güzel cevabını Rabbimiz şu ayetinde bizlere bildirmiştir;

 

“Ben, cinleri ve insanları sadece bana ibadet etsinler diye yarattım.” (Zâriyât, 51/56)

 

İşte yaratılışın asıl gayesi budur. İnsan, dünyevi zevkler için veya kullara kul olup Allah´tan başka otoritelere boyun eğmek için değil, sadece ama sadece Allah´a itaat edip O´nu ibadette tevhid etmek için yaratılmıştır.

 

 Bir dönüp baktım kendime.Bu işi ne kadar dertlendim?Ben bunun neresindeyim?Daha neler yapabilirim?

  Sorular öyle çok ki ,biyerinden başlamış olmanın en iyisi olabileceğini düşünüyorum şuan...

  Öyle değil mi? dostlar .Hayat olumlusu ile,olumsuzu ile bizim için.Başımıza gelenler, bazen bizi Allah´a yakınlaştırırken ,bazen de insan olduğumuzu unutturur hale getiriyor.Işte dert burada başlıyor aslında.Yaratılış gayemiz Rabbe kul olmak sa; bahaneler boşa giden zamanın sözcüsü halini alıyor.Sakınmak için bu bahanelerden ,nefsi terbiyemizi iyi almak gerekiyor.

 Günümüz coğrafyasında bunun kıymetini daha da iyi anlamış durumdayız.15 Temmuz´u yaşamış bir millet olarak ,ümmete sahip çıkmak bize verilen ev ödevi.Bu ödevi yapmamak için bahaneler üretmek ise belki de imtihan sebebimiz.

 Sürecimiz; Tek Vatan,Tek Bayrak,Tek Millet,Tek Devlet ! süreci.Bu süreci başarıyla taşımak, yüklenmek zorunluluğumuz var.Ta ki,insan olduğumuzu unutmamak için...

  Kalın sağlıcakla.

 

ŞEYMA TOPALAK