,

Hatice Alkan


AKSA BEKLER BİZİ


 

Kanayan yara Mescid-i Aksa…Yüzyıldır öksüz ve yetim. Sahipsizliğin acısı vurmuş her yanını.. Hep gözü ufukta ümmeti  bekliyor. Dünyanın dört bir yanından edilen dualar O´ nun için.. Özgür Kudüs için..Kudüs özgür olmadıkça dünyaya huzur gelmeyecektir.

Hesaplar , hesaplar…Dünyanın bütün hesapları Müslüman camia ve kutsalları üzerine.. İplerin iyice gerildiği hatta  koptuğu zamanlardayız.. Ümmetin namusu, izzeti ve şerefidir Kudüs.İnsan canını ve malını verir de izzetini, şerefini verir mi?. Şeref yoksunu insanlar bunu anlayamazlar.

Allah ın biz ümmete uyarısı da olabilir.Artık birleşin, dağılmayın.Siz ümmet olmayı beceremediniz.Bari ortak değerleriniz de birleşin.Bir anlamda hayr gördüklerimizde şer, şer gördüklerimizde hayr vardır.

Bir konferans da dinlemiştim. Arakan da imam, cuma namazında eller açıp duaya başlayınca, açlık ve sefalet içindeki insanın normalde duasının yemek ve ihtiyaçları olması gerekirken, Kudüs ün özgürlüğü için dua etmesi karşısında hayretini gizleyememiş.Ümmet olmak bunu gerektirir. Biz Allah ın yeryüzündeki halifesiyiz, ıslah ediciyiz.Bu düsturu unutmayalım.

Aksa marşlarıyla büyüyen,dualarının hep bir kenarında özlem ve hasretle Kudüs ü anan müslümalar olduğu sürece Allah ın izni ile zafer inananların olacaktır. Allah ahdini tamamlayacaktır. Belki de biz de buna şahid olacağız.

Bütün dünyaya Aksa bizim izzetimizdir demek için en kısa zamanda Kudüs turlarını arttıralım,oradaki onurlu dik duruşlu kardeşlerimizle hemhal olalım.Biz  yanınızdayız diyelim.Unutmayalım Aksa bizi bekler. Selam ve dua ile…