,

İhsan Balakuş


SÖZÜN SIRASI


İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban´ı göreve başladıktan ve biraz da yoğunluğunun azalmasından sonra ziyaretine gittik. Kendisine Yeni görevinde başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Mesaisinin yoğun olduğu bir günde bizleri kabul ettiği için buradan tekrar kendisine teşekkür ederim. Alper Başkan ile üç buçuk yıldır Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğu sürede, birçok konuda istişarelerde bulunmuştuk, bazen makamında ziyaret ederek, bazen telefon ile arayarak, vatandaş ile Belediye arasında köprü olmaya çalıştık. Vatandaşlara çare olmak için bazen de İnegöl ile ilgili fikirlerimizi paylaştık. Sonuçta kendisini ne zaman ziyaret ettiysek ya da telefon ile aradığımızda konu ne olursa olsun yetkisinin bulunduğu konularda sonuca ulaştık.

Şimdi ise artık Alper başkan 15 aylık süreç içerisinde İnegöl´ün patronu, evet zor bir görev, var olan projeleri devam ettireceksiniz, devam eden İnegöl ile ilgili problemlere çare olacaksınız ve bir de şahsınız ile ilgili 15 aylık süreç içerisinde, hoş bir seda bırakacaksınız. Sayın Başkan´ı makamında ziyaret esnasında, belki çok fazla yanında kalmasak da ama kısa geçen konuşmamızda, Sayın Başkan bulunduğu makamın ağırlığını ve iki cihanda da hesap verileceğini ve bu Makamı hakkıyla, layıkıyla yapacağını kimseyi kayırmayacağını sözleriyle belirtti. Benim de gözümden kaçmayan bir iki ayrıntı dikkatimi çekti, Başkan her konunun takipçisi olduğu, en ufak istek ve temenni de birebir ilgilenmesi, bence gözden kaçmayan bir iki ayrıntıdan biriydi.

İkinci önemli ayrıntı ise Başkan´ın Her konu üzerinde not alarak çalışması ve masasının üzerine gerçekten İnegöl ile ilgili notlarla dolu olduğu gözümden kaçmadı. Son olarak da inşallah bu 15 aylık süreç içerisinde, yapacağı hizmetler ile kazananın ilk önce İnegöl olmasını ve tabii ki bu zaman zarfında, görev süresini tamamladıktan sonra hoş bir seda bırakarak anılmasını temenni ederim. Burada sadece 15 aylık süre ile ilgili fikirlerimi belirtmek istedim. 2019´da ki yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday gösterilir ise 5 yıllık projelerini İnegöl halkı ile paylaşacaktır, bir gerçek vardır ki, halka hizmet hakka hizmet düşüncesi ile yapılan her çalışma, iki cihanda da mükafatlandırılır.  Sayın Başkan geldiğiniz bu görevde tekrar başarılar dileyerek, yapacağınız güzel hizmetlerin İnegöl halkına duyurulmasın da, elimizden geleni yapacağımıza şüpheniz olmasın. Tabii yanlış yapılanları da ilk önce sizlerle paylaşıp fikirlerimizi sizlere ileteceğiz, kısaca doğru yaptığınız her projenin yanında olacağımızı İnegöl için yanlış olacak, her projenin de sizleri uyaran gazeteci olacağımızı da belirtmek isterim.

 

 Allah yardımcınız olsun.