,

Okan Recep Aydın


Fıtrat üzerine?


 Mevlana Celaleddin Rumi arkadaşları ve öğrencileri ile Konya sokaklarında gezerken yol kıyısında yavru köpekler oynaşıyormuş?

Anne köpek hemen seğirterek gelmiş ve yavrularını azarlamış? ?Siz bilmiyor musunuz ki bu geçen kim, böyle terbiyesizlik ediyor, gürültü yapıyorsunuz?? demiş? Yavru köpekler ?Hayır anne bilmiyoruz ilk defa görüyoruz? deyince anneleri ?Evlatlarım bu şahıs koskoca Mevlana hazretleridir. Bundan sonra bu zatı nerede görürseniz görün sessizce bekleyeceksiniz?

Onu rahatsız etmeyeceksiniz? Yoksa sizi çok fena paylarım ?demiş? Yavru köpekler pişman bir şekilde beklerken birden bire anne köpek Mevlana?ya doğru koşarak havlamaya başlamış? Ta ki orada bulunanlardan biri de köpeğe bir tekme atıp onu uzaklaştırıncaya kadar havlamaya devam etmiş? Sonra kuyruğunu kıstırıp yavrularının yanına gelen anne köpeğe yavruları hayret içinde ?Anne! Hani bu adam çok önemli bir zattı? Hani biz onu rahatsız etmeyecektik? Sen bize kızdın ama sonra kendin saldırdın adamcağıza? diye sormuşlar. Anne köpek ? Haklısınız yavrularım? Mevlana büyük bir zat ama bende köpeğim? Fıtratım gereği yapmam gerekeni yaptım? Ben saldırdım o da fıtratı gereği bastı bana tekmeyi... ?demiş? Böyle bir konu ile başlamak istemezdim yazmaya? Ama adı bir şekilde gazeteciye çıkmış ahlaksız birinin bir millet için sarf ettiği edepsizce sözler üzerine benimde canım sıkıldığı için sizlere böyle bir yazı ile merhaba demek zorunda kaldım? Affola? Evet, köpek köpekliğini yaptı şimdi sıra Mevlana?da? Tekmeyi basıp bu itleri susturmadıkça (Gerçekten köpekleri tenzih ederim)bunların sesi kesilmez? Boşnaklar daha yirmi sene evvel tarihe kim olduğunu ispat etmiş, kahraman bir millettir? Hiçbir şerefsizin böyle bir milleti karalamaya, hakaret etmeye hakkı yoktur? Ben de bir gazeteci ve Bosna?yı, Boşnakları çok yakından tanıyan bir insan evladı olarak Rasim Ozan Kütahyalı denilen densizi şiddetle kınıyorum? Her neyse... ?İt ürür kervan yürür? derler? Eski dost ve ağabeylerimle aynı gazetede yazmak benim için bir onurdur? Bundan sonra daha güzel konularda buluşmak dileğiyle? Selam üzerinize olsun?