,

Mustafa Sevim


Hikmet Hoca´nın ardından


 11 Kasım`da vefatının 8. yıldönümü olan Hikmet Şahin`le ilgili özellikle sosyal medyada destansı ifadelerle yayımlanan hasret mesajları dikkatimizi çekti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ikinci dönemi içinHikmet Hoca Ak Parti`den aday gösterilmeyince Demokrat Parti`den aday olmuştu. Adaylığı süresince onu yerden yere vuran insanlar her 11 Kasım`da onu özlediklerini ifade ediyorlar. Şaşırıyor muyuz? Tabi ki HAYIR. Canımızı sıkıyor muyuz? Alıştığımız için yine HAYIR.

 
Mekanıncennet olsun HocamSeni bir mezarlık önünde yaptığın konuşmada ağzından dökülen o ibretli sözlerle hatırlıyor ve Cenab-ı Mevla`dan gani gani rahmet diliyorum. Hikmet Hocam ``Bilgi Sistemi``nin devreye girmesi nedeniyle bir mezarlıkta düzenlenen törende tüm konuşmalarında olduğu gibi yine şiire yer vermiş ve ölümle ilgili duygularını dile getirmişti. ``Kimisi makamıyla iftihar eder, kimi parasıyla, kimi şöhretiyle ama hiç de öyle değil`` diyen Hikmet Hocam, şu dörtlüğü okumuştu: ``Dünyasına dünyasına, aldırma dünyasına.. Dünya benimdir diyenin,  dün gittik yasına.`` Dörtlüğü okuduktan sonra ``Gidiveririz`` diyen Hoca, ardından Yunus Emre`ye ait şu dizeleri dile getirmişti: ``Mal sahibi, mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi.. Mal da yalan, mülk de yalan, var biraz da sen oyalan.`` Bu sözlerin ardından duygulandığı gözlenen Hoca, ``Oyalanıyoruz aslında. Hep birlikte saygı göstermemiz gerekli olan insanlar tabii ki yaşayanlar ama vefat edenlerimize de saygı göstermek durumundayız`` demişti. *** İNEGÖL İLÇE BAŞKANI KİM OLACAK? AK Parti, kongrede aday olmamalarını istediği ilçe başkanlarının yerine yeni başkan belirlemek üzere bir süredir temayül yoklamaları yapıyor. İnegöl için birçok isim aday olduğunu ilan etmişti. Adaylar arasında bir adım öne çıkanların sayısı çok fazla değil. Kulislerde daha önce Ak Parti`deyönetim kurulu üyeliği, siyasi ve hukuki işler başkanlığı ve teşkilat başkanlığı yapan Mustafa Ersan, Belediye Meclis Üyesi olan aynı zamanda Milli Görüş geleneğinden gelen Sedat Öpçinerve yine teşkilatın sevilen aktif çalışanlarından Ergün Çağlarisimlerinin diğerlerinden daha çok konuşuldukları kulağımıza geliyor. Diğer adaylara nazaran ilçe başkanı olacağına kesin gözüyle baktığımMustafa Ersan`ın İnegöl`ün önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Yıldız Gençlik Derneği`nin kurucularından olması ve ticari faaliyetlerinde ilçenin sevilen esnaflarından olması da artı notlar arasında.
 
Adaylar oy kullanan teşkilat mensuplarına gereğince ulaştıklarını beyan ederken, oy torbaları Ankara`ya Erol Kaya ve Mustafa Taş`a ulaşmış durumda. Beklentilere göre İnegöl`den en az fazla üç aday Ankara`ya çağırılacak ve Aralık ayı sonuna dek bitmesi gereken kongre süreci yeni ilçe başkanı adayı ile son bulacak. *** Ceza talep ediyorum.. Bugün tok olanlara, sefa sürenlere, milyonların ekmeğini hangi acılarla kazandığını bilmeyenlere, hissetmeyenlere! Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlara, yaşa sen çok yaşa sen ne dersen doğrudurculara!