,

İrfan Uysal


BABAYİĞİTLER


  Önceki yıllarda prototipini hazırladığımız, ülkemizde üretmeyi planladığımız, yerli otomobil konusunda en önemli aşamaya geldik. Artık bu işi yapacak olan üretici 5 babayiğit firma belli oldu; Anadolu Grubu, BMC, Kıraca (karsan), Turkcell ve Zorlu grubu.      

2016 yılında otomobil ithalatımız 18 milyar dolar. Yılda yaklaşık 20 milyar doları ithal otomobile veriyoruz. Aldığımız ithal otomobillerin çoğu Alman markası. Zaten sokaklara da biraz dikkakli bakınca görülebiliyor net bir şekilde..   Peki Almanya ne yapıyor diye bakalım; -ülkesindeki Türklere karşı sürekli ırkçı politikalar uygulayarak baskı kuruyor, dışlıyor, -PKK/YPG/DHKPC gibi ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan terör örgütlerini açık açık destekliyor, -Ülkemizin Avrupa birliği ile ilişkilerini baltalamak için elinden gelen her şeyi yapıyor, -Ermeni soy kırımını meclisinde geçirip, tanıyor.   -Parasını aldığım, sana sattığım, topu, tankı, tüfeği güneydoğuda teröristlere karşı kullanamazsın diyor.   Velhasıl hem paramızı alıyorlar, hem de şunu yapamazsın, Bunu yapamazsın deyip üzerimizde tahakküm kuruyorlar. Sadece Almanya mı ? hayır. başka ülkelerde var tabi ki, ben sadece ön planda olduğu için yazdım.   Sağ olsun içimizdeki işbirlikçilerde olur mu? Yapabilir miyiz ? diyerek sürekli motivasyonu bozuyorlar.  

Biraz geçmişe gidelim; İsrailden İnsansı Hava Aracı ´Heron´ları zor zahmet alıyorduk. 10 tane alıyorduk  6 tane geliyor, 4 ü bozuluyor 1-2 tane ile teröre karşı mücadele vermeye çalışıyorduk. Şimdi ne oldu ?kötü komşu, mal sahibi yaptı?. Kendi ?İHA?larımızı  üretiyoruz. Son bilgilere göre; Yerli İHAlarımızla yaptığımız operasyonlarda 3000 terörist etkisiz hale getirildi.   Sadece bu mu ? hayır..   Yerli  piyade tüfeği, yerli savaş uçağı, milli tank Altay, yerli helikopter ATAK , yerli fırkateyn, yerli denizaltı üretiliyor artık.  yerli füze savunma sistemi  2. aşamada.     Yerli Otomobile gelince; başarılı olur muyuz? demeyelim artık..   Zorlu grubu mesela; tesadüf mü sizce, 5 babayiğitten biri olmak. Son bir yılda Zorlu grubu elektrikli otomobillerde kullanılacak akümülatörler ile alakalı yeni geliştirdiği  50nin üzerinde buluşa uluslar arası tescil ve patent aldı.   Kıraca (Karsan); hatırlarsanız 2011 yılında NewYork Belediyesinin ?Geleceğin Taksisi? ihalesi vardı Zaten Hibrid portotip üretmişti otomobili hazırdı, Son finale kalmış ihaleyi ne hikmetse Nissan?a vermişlerdi.   Özetle biz bu ´BABAYİĞiTLER´ ile Yerli Otomobili yaparız.

Yeter ki Ülkemize, Milletimize, Kendimize güvenelim.