,
Güncel 1.03.2019 11:52:56 0
ZULÜM PROTESTO EDİLECEK

ZULÜM PROTESTO EDİLECEK

AYRINTILAR>>>

Mısır´da masum gençlerin idam edilmesi, 3 Mart Pazar günü yapılacak yürüyüş ile protesto edilecek.

İnegöl Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği´nde toplandı. Yapılan toplantıda STK´lar adına açıklamalarda bulunan İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı, Mısır´da masum insanların asılsız ithamlarla işkence görüp idam edildiğini ifade ederek, "Zulüm karşısında susan; dilsiz şeytandır" dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı, ""Mısır yönetimince herhangi bir suç eylemine bulaşmamış olan 9 masum genç, sırf İhvan-ı Müslimin´e olan mensubiyetinden dolayı makul şüpheli olarak görülüp, işkenceler sonucu imzalatılan evraklar baz alınarak, 10 gün önce idam edildiler. Şuan Mısır zindanlarında keyfi bir biçimde, yüz binden fazla  masum insan en ağır işkence şartlarında tutulmaktadır. Mısır´da idam edilmeyi bekleyen kardeşlerimiz var ve bu zulüm, bu utanç, dünyanın gözleri önünde devam etmektedir. Bizler İnegöl sivil toplum platformu olarak diyoruz ki; zulme karşı rıza zulmün ta kendisidir. Zalimlerin seslerinin gür çıkması, Müslümanların sessizliğindendir. Ey kardeşim, zalimlere karşı sadece kalp ile buğzetme, unutma ki bu imanın en zayıf noktasıdır, gel yürüyelim. Tüm hedeflere yürüyerek başlanılır. Bir papaz için dünyayı ayağa kaldırdılar.  İdam edilen ve edilecek olan suçsuz insanların hiç mi hatırı ve kıymeti yok. ´Zulüm karşısında susan; dilsiz şeytandır´ diyerek meydanlara iniyoruz.”Dedi.

“03 Mart Pazar günü saat 14:00”

İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı son olarak; “03 Mart Pazar günü saat 14:00´da İnegöl Belediyesi önünden toplanıp, Atatürk Bulvarı üzerinden heykelde toplanacağız. Ve orada bir basın açıklaması yaparak, yapılan zulümlere karşı sesiz kalmayacağımızı haykıracağız. Tüm halkımızı bu yürüyüşe davet ediyoruz. Bu yürüyüşümüze Türk bayrakları dışında, hiçbir bayrak ve flamaya izin verilmeyecektir. Hak için, ümmet için, hakikat için, adalet için, kardeşlik için, insanlık için hava şartları her ne olursa olsun, ister yağmur yağsın, ister kar yağsın, ister soğuk olsun inşallah yürüyeceğiz. Bu kutlu yürüyüşümüze tüm halkımız bekliyoruz" Şeklinde açıklamalarda bulundu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

2

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

3

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı

4

inegölspor’un rakibi kayserispor oldu

5

İl olma çalıştayı raporu siyasi partilerle paylaşıldı

6

İTSO’dan sektörel kalkınma planı

7

Bursa Ankara yolunda zincirleme kaza 1 yaralı