,
Güncel 1.06.2018 16:50:42 0
ZAMLAR SÜT ÜRETİCİSİNE YARAMIYOR

ZAMLAR SÜT ÜRETİCİSİNE YARAMIYOR

Yem fiyatlarına gelen zamlar nedeni ile besiciliğin bitme noktasına geldiğini belirten İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, bu şartlarda hayvancılık yapmanın, ya da süt üretilmesinin mümkün olmadığını savundu.

İnegöl Süt Üreticileri Birliği ile İnsüt firması tarafından Sani Konukoğlu Cami ile Lazlar Cami önünde önceki gün 3 ton yoğurt dağıtıldı. Ramazan ayı nedeniyle yapılan dağıtıma ilçe halkın yoğun ilgi gösterdi. İnsüt yetkilileri, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

 

YEME BÜYÜK ZAM

Piyasada süt fiyatlarının 1,5 lira olduğunu belirten Başkan Şaban Çetizli, “Üreticinin eline geçen ise 1,3-1,35 lira arasında. Yem fiyatları durmadan zam görüyor. Dün yine yeme zam geldi. Üretici olarak maliyetleri kaldıramaz hale geldik. Bu konudan şikayetçiyiz. Yetkililerin dikkatine sunuyoruz. Bir ayda yeme 3 sefer zam geldi. Şuan bir çuval yemin fiyatı 70 lirayı aştı. Ne besi yapar hale geldik ne de süt üretir hale geldik. Durum vahim. Hayvanlar bıçağa gidecek. Ben burada altını çizerek söylüyorum; ey yetkililer dikkat! Bugün dikkat çekmek için 3 ton yoğurt dağıtacağız. Ama bu durum ve şartlarda ne hayvancılık yapabiliriz ne et ne de süt üretebiliriz” dedi.

ZAMLAR SÜT ÜRETİCİSİNE YARAMIYOR

Süt ürünlerine 2 aylık sürede 2 sefer zam yapıldığını ifade eden Çetizli, “Süt ürünlerine Ramazan ayı gelmeden bir ay önce ve ondan da 15 gün önce olmak üzere iki sefer zam geldi. Toplamda yüzde 20-30 arasında ürünlere zam yapıldı. Bu zam süt üreticilerine yansımadı. Bu zam mandıracıya ve sanayiciye yaradı. Bundan dolayı üzgünüz. Yapılan zamla ilgili sanayicilerin savunduğu konu şu; diğer gider maliyetlerimiz yükseldi. İşçi sigortası yükseldi, maaşlar yükseldi. Bundan dolayı zam yapmak zorunda kaldık diyorlar. Tabi ayrıca fırsat kollayarak Ramazan öncesinde zam yapmış olabilirler” şeklinde konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.6 ° Güneşli
1

Bozbey İnegöl'de o mahallelerden başlayacak

2

Bursa'da yaralı leyleğe jandarma şefkati

3

Korkmaz ailesinin acı günü

4

İnegöl Trafiğine MODEF Düzenlemesi

5

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

6

Yangın Kontrol Altına Alındı

7

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı