,
Güncel 28.11.2019 17:32:00 0
YÜZDE 98 BAŞARI

YÜZDE 98 BAŞARI

Ayrıntılar>>>

Beton yol kaplaması konusunda Bursa bölgesinde ilk uygulamayı yapan İnegöl Belediyesi, uygulamayı farklı bölgelerde de hayata geçirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Alper Taban, beton yol yapımında yüzde 98 başarı elde edildiğini açıkladı.

İnegöl Belediyesi, daha az maliyetli ve daha kullanışlı olan beton yol yapımıyla ilgili Bursa bölgesinde ilk uygulamayı yapan belediye olmuştu. Ekim ayında Mesudiye ile Alanyurt arasındaki bağlantı yolunda ilk kez uygulanan beton asfalt, burada başarılı sonuç alınması sonrasında farklı bölgelerde de uygulanmaya devam ediyor.

BAŞKAN TABAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Beton asfalt çalışmasının uygulandığı ikinci bölge Organize Sanayi Bölgesi olmuştu. Süleymaniye Mahallesi’nde yapılan bu uygulamanın devamındaki sokaklarda da beton yol kaplama çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte Gençler Sokak üzerinde devam eden beton asfalt kaplama çalışmalarını yerinde inceledi.

BETON YOL UYGULAMASI OSB’DE DEVAM EDİYOR
İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, sanayi bölgesinde beton yol uygulamasını sürdürdüklerini ifade ederek; “Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) uygulamasının devamını şehrimizde getirmeye başladık. Biliyorsunuz ilk etabını Mesudiye-Alanyurt ara yolunda denemiştik. Konunun paydaşları ve bu konunun uzmanları olan kişilerin de onayını alarak, başarılı bir çalışma olduğunu orada gördük. Arkadaşlarımız şuanda o bölgede kanal boyunda mezarlığa giden yol etabını devam ediyorlar. Burada da yine Gençler Sokakta sanayi bölgemizde beton yol kaplama çalışmamızı hayata geçiriyoruz” dedi.

YÜZDE 97-98 BAŞARI ELDE EDİLDİ
Beton yol uygulamalarının geçmişte de ülkemizde uygulandığını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: “Ülkemizde geçmiş dönemlerde de bizler beton yol uygulamalarını görüyorduk. Lakin tabi bunlar niçin uygulanmıyor, uygulama alanları uygun mu değil mi noktasında pek çok araştırmalar yapıldı. Beraberinde konunun paydaşı olan özel sektör firmaları, Karayolları, Büyükşehir Belediyemiz, kendi mühendislerimiz ve çalışma arkadaşlarımız dahil olmak üzere Ankara boyutunda da bu konudaki uzmanlarla kafa kafaya verip hayata geçirdik. Bu çalışmanın ben sadece şehrimize değil, ülkemize faydalı olacağını düşünüyorum. Arkadaşlarımızla her uygulamada bir yeniliği, ilaveyi deneyerek geliştirmeye çalışıyoruz. Çünkü yaptığımız çalışma yüzde 97-98 oranında başarılı oldu. Bunu yapılan testler de gösteriyor. Sıkıştırma oranları çok iyi ve kalite olarak asfalt kalitesinde. Allah’ın izniyle uzun yıllar kullanılacak evladiyelik çalışmalar.”

650 METRELİK YOLUN 500 METRESİ SSB OLACAK
“Bugün burada bu çalışmanın üçüncüsü gerçekleştiriliyor. 650 metrelik kısmın 500 metresinde SSB’yi uygulamış olacağız. Biliyorsunuz aynı zamanda ülke olarak çimento fabrikalarına sahibiz. Aslında Avrupa’nın en büyük çimento üreticisiyiz. Tamamen milli ve yerli üründen bahsediyoruz. Asfalta bağımlı kaldığınızda aynı zamanda dışa bağımlısınız demek. Burada arkadaşlarımız aynı zamanda donma ve çözünme etkilerine karşı da etkili olan bir ürünü denemiş oldu. Yine ekonomiklik anlamında da asfalt ile yüzde 40-50 bandında tasarruf sağlayan bir uygulama. Bunu biz şehrimizin altyapısı tamamlanmış ve asfaltı olmayan alanlarda hızlıca uygulayıp ihtiyaç olan alanları bu şekilde iyileştirmek istiyoruz. Geçmişte de belki bunun örnekleri yapıldı, düşünüldü ama günümüz teknolojileriyle örnekleri de önümüze getirerek Bursa’da ilk biz gerçekleştirdik. Ben inanıyorum ki bu ülke sathında da yaygınlaşacak ve bizim bu anlamda ekonomimize de ciddi bir tasarrufumuz sağlanmış olacak.”

“KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”
“Yaptığımız işi layıkıyla, kaynağımızı doğru kullanarak yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın şüphesi olmasın. Mevcut kaynağımız ile daha fazla ve daha kaliteli iş yapmanın peşinde olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 24.1 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
1

İTSO’dan sektörel kalkınma planı

2

Bursa Ankara yolunda zincirleme kaza 1 yaralı

3

İnegöl'de kural ihlali yapanlara anında müdahale

4

Nisan ayı İnegöl AVM’de dolu dolu geçiyor

5

MODEF Fuarı 50. Kez Kapılarını Ziyaretçilere Açıyor

6

Yeniceköy Birlik ve Dayanışma Derneği Kuruldu

7

Nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti