,
Güncel 30.11.2019 11:30:00 0
YILLAR SONRA İNEGÖL

YILLAR SONRA İNEGÖL'DE BULUŞTULAR

Ayrıntılar>>>

Kayseri Hava İndirme Tugayı´nda 1980-1990 yılları arasında askerlik yapan İnegöllüler, yıllar sonra bir araya geldi.

Ortalama 30-40 yıl önce Kayseri Hava İndirme Tugayı´nda askerlik yapan paraşütçü komandolar, yıllar sonra İnegöl´de buluştu. Birlikte anı tazeleyen arkadaşlar çeşitli sosyal faaliyetler yaparak örnek teşkil ediyor.

Her Şey Bir Whattsapp Grubu İle Başladı
Kani Kont, Münir Irağaç ve Basri Şen önderliğinde, o dönemlerde Kayseri Hava İndirme Tugayı´nda askerlik yapan paraşütçü komandoları kapsayan bir WhattsApp grubu oluşturuldu. İlk başlarda 5-10 kişilik bir WhattsApp grubuyla toparlanmaya başlayan komandoların gruptaki sayısı gün geçtikçe arttı. Sayının artmasıyla birlikte grupta çeşitli sosyal faaliyetler gerçekleştirildi. Sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilmesiyle birlikte de aileler gruba dahil oldu.
Sosyal faaliyetlerine devam eden İnegöllü paraşütçü komandolar, Tugayda görev yapmış şehit arkadaşlarını anmak için 70 kişilik bir yemekli programda bir araya geldi.

DOSTLUĞUMUZ AİLELERİMİZE DE YANSIDI
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Kani Kont, “Bundan birkaç yıl önce, birlikte askerlik yaptığımız arkadaşlarımızla otururken bir WhattsApp grubu oluşturduk. Buradaki amacımız bizim askerlik yaptığımız yıllarda, Kayseri´de askerlik yapan İnegöllü arkadaşlarımızla bir araya gelmekti. Bu kapsamda çalışmalara başladık ve sayımız gün geçtikçe arttı. İşin en güzel tarafını ise dostluklarımızın ailelerimize de yansıması oldu. Yıl içerisinde Kayseri´ye giderek oradaki anılarımızı tazeliyoruz, çeşitli sosyal faaliyetler yapıyoruz, şehit olan arkadaşlarımıza Kuran-ı Kerim okutuyoruz, son olarak da Barış Pınarı Harekatı´nda görevli askerlere destek amaçlı bir araya geldik. Ben bu aradan tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum.  O yıllarda, bizim gibi Kayseri´de askerlik yapan arkadaşlarımız varsa da bizimle irtibata geçsin. Biz sosyal faaliyetlerimize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Salı 29.1 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 27 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.1 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Bursaspor taraftarından Başkan Bozbey'e sevgi seli

2

Bursa İnegöl Belediyesi'nde yardımcıların görevi belli oldu

3

İnegöl Belediye Meclisi Yeni Üyelerle İlk Toplantısını Yaptı

4

Bayram dönüşleri başladı trafikte yoğunluk arttı

5

İnegöl Belediye Meclisi Yeni Üyelerle İlk Toplantısını Yaptı

6

Bursa Ankaryolu hikmet şahin köprükü kavşakta zincirleme kaza

7

İnegöl belediyesi başkan yardımcıları belli oldu