,
Güncel 7.03.2019 10:52:41 0
YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

AYRINTILAR>>>

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şube Başkanı Birol Atay,8 Mart "Dünya Emekçi Kadınlar  Günü" nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

Açıklamasında Atay,

"Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. 1910 yılında Avrupa´da esen savaş rüzgarlarını durdurmak ve hak mücadelesini kazanmak için güç birliği amacıyla toplanan Sosyalist Kadınlar Kongresi´nin aldığı kararla, 8 Mart “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak ilan edildi… Ülkemizde kadın haklarının, temel insan haklarının ayrılmaz ve vazgeçilmez parçası olarak kabul edilmesi; Büyük Devrimci, Kurtarıcı ve Kurucu Mustafa Kemal ATATÜRK´le olmuştur. Kadın hakları, insan haklarına saygının esas olduğu demokrasilerde bir anlam ifade etmektedir. Oysa, ülkemizde; ne demokratik olgunluk ve saygınlık ne insan hakları ve özgürlükler; çağdaş, uygar ülkeler seviyesindedir. Yılın 364 günü şiddete, tacize uğrayan; yol ortasında kocası ya da kardeşi tarafından öldürülen, eğitimden ve sosyal yaşamdan uzaklaştırılan kadınlarımızın, sadece yılın bir gününde sözde hatırlanması trajikomik bir olaydır. Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyet; tam bağımsızlık ekseninde çağdaş bir toplumu ve demokrasiyi hedeflemiştir. Çağdaş toplumda; kadın-erkek ayrımı yoktur. Eşitlik vardır. Kadın eğitimde, siyasette, çalışma hayatında ve toplumun her alanında bir vazgeçilmez unsurdur. Türkiye´de yaşanan bütün sorunların nedeni; ATATÜRK CUMHURİYETİ´nden ve kazanımlarından intikam alma hırsıyla hareket eden siyasi iktidarlardır.

Bizler biliyoruz ki; gericilik şiddet üretir, eşitlik getirmez. Bizler biliyoruz ki; gericilik aydınlanmanın, çağdaşlığın ve gerçek demokrasinin düşmanıdır. Bizler biliyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti Kadınlarının 8 Mart´ı ATATÜRK CUMHURİYETİ yani 1923 DEVRİMİ´dir. Atatürkçü Düşünce Derneği´nin Üyelerinin çoğunluğu ve yöneticilerimizin büyük kısmı kadınlarımızdan oluşmaktadır. Kadınlarımız, Atatürkçü Düşünce´nin tek kurtuluş olduğuna inanarak, kararlılıkla; Derneğimizin lokomotif gücü haline gelmiştir. Bu güç ve bu inançla, emek veren üye ve yönetici kadınlarımızla omuz omuza Atatürk Cumhuriyetini yeniden inşa edeceğimizden şüphemiz yoktur. Kadınlar günü kutlu olsun."dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor