,
Güncel 12.08.2021 12:05:00 0
Yeniceköy göletine 290 Kg balık bırakıldı

Yeniceköy göletine 290 Kg balık bırakıldı

İnegöl Belediyesi, İnegöl olta balıkçıları ve doğal hayatını koruma derneği işbirliği ile Yeniceköy DOSTUM tesislerinde bulunan göle 190 kg aynalı sazan cinsi balık salındı. Göldeki balık popülasyonunu arttırmak adına yapılan çalı

İnegöl Belediyesi, İnegöl olta balıkçıları ve doğal hayatını koruma derneği işbirliği ile Yeniceköy DOSTUM tesislerinde bulunan göle 190 kg aynalı sazan cinsi balık salındı. Göldeki balık popülasyonunu arttırmak adına yapılan çalışma sonrası 2 yıl süreyle gölde balık tutmakta yasaklandı.

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin (DOSTUM) pek çok spor branşında olduğu gibi olta balıkçılığı branşında da çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi ile inegöl olta balıkçıları ve doğal hayatını koruma derneği, bu branşın etkinliklerinin gerçekleştirildiği Yeniceköy DOSTUM tesisleri göletinde balık popülasyonunu arttırmak adına çalışma başlattı. İnegöl Belediyesi ile İinegöl olta balıkçıları ve doğal hayatını koruma derneği işbirliğinde, Yenice Göletine 290 kg ağırlığında toplamda 118 adet anaç aynalı sazan bırakıldı. Gölette balık popülasyonunun arttırılması adına yapılan çalışmayla, 2 yılda ciddi bir balık seviyesi elde edilmesi hedefleniyor. Bu çalışma kapsamında Yenice göletinde 2 yıl süreyle balık tutmakta yasaklanacak. 2 yılda bırakılan balıkların üremesiyle gölette balık popülasyonu en üst seviyeye ulaşmış olacak. 118 adet anaç balık, Çarşamba günü 19.30’da yetkililer tarafından gölete salındı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

52 orduspor kafkasspor'u penaltı atışlarında devirdi

2

Bozbey müjdeyi verdi! Parkomat ücretsiz oldu

3

Yeniceköy Mahallesinde Yeni Yollar Açılıyor

4

439 Üyeden 47 Milyon $ İhracat

5

İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü belli oldu

6

İnegöl'de işçiler için yürüdüler

7

Hayatımın renkleri resim sergisi