,
Güncel 12.10.2018 15:28:49 0
YARIM ASIRLIK BULUŞMA

YARIM ASIRLIK BULUŞMA

1960 yıllarında Sanat Okulu adıyla faaliyet gösteren Dörtçelik Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi´nin 1968 mezunları, 50 yıl sonra okullarında bir araya geldiler. 68 yaşındaki 18 eski öğrenci, okulun sahasında futbol maçı yaparak eski günleri yâd ettiler.

Öğrenciler adına konuşan 1968 yılında İnegöl Sanat Okulu, şimdiki adıyla İnegöl Dörtçelik Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi´nden mezunu olan 68 yaşındaki Şükrü Kelebek, ”Sanat okulunun ilk kadrosundan arkadaşlarla bir araya geldik okulumuzun bahçesinde nostalji yaşayalım istedik. Atölyeleri gezdik, ziyaret ettik. Çok hatıralarımız var. Kendi elimizle diktiğimiz ağaçları gördük. Bu güzelliği yaşamak istedik. Farklı şehirlerden toplanarak böyle bir gün yaşadık. Çok memnun olduk. O günlerden bugüne değişenler oldu. Burası bir çöplüktü, askerlik usulü öğretmenlerimiz eşliğinde önümüze ne gelirse temizlerdik. İlk mezunların bu okula çok büyük emekleri oldu. İlk öğretmenlerimizi de unutamıyoruz.Bizleri hep faydalı bir eleman olarak yetiştirdiler. Sanat okulunda meslek öğrendik ve hiç sıkıntı çekmeden yaşadık. Bu okul İnegöl´ün ilk lisesi… Bundan bir sene sonra İnegöl Lisesi açılmıştı. Yaşayan ilk ve tek meslek lisesi... Bursa´da çok eski meslek liseleri var hala yaşatılıyor. Bizde burayı yaşatmak istiyoruz. Biz 66-68 mezunlarıyız. En büyük dileğimiz buranın korunmasıdır” şeklinde konuştu.

 

 

İNEGÖL´E İHANET

Okulun eski öğretmenlerinden Musa Cankat, “Bu öğrencilerim ilk öğrencilerimdi. Bu okulun temelinde bu öğrencilerin alın teri vardır. Hep birlikte bu okulu İnegöl´de ve çevresinde lider okul yaptık ama üzgünüz… 53 yıl sonra görüyoruz ki bu okulu dağıtmışlar. Dağıtanlar Allah´ından bulsun. Türkiye´nin ihtiyacı olan üreten eleman yetiştirmektir. Buradaki öğrencilerin hepsi burayı bitirdikten sonra üretimin içinde görev aldılar, ülkeye bir şeyler ürettiler ama bu üreten okul dağıtıldı. Ülkem için üzülüyorum. Geldiğimiz noktada bu okulun dağıtılması başta İnegöl halkına ihanettir” dedi.

 

Okulda bir süre zaman geçiren öğrenciler, son olarak okul bahçesinde maç yaparak eski anılarını yâd ettiler.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

2

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

3

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı

4

inegölspor’un rakibi kayserispor oldu

5

İl olma çalıştayı raporu siyasi partilerle paylaşıldı

6

İTSO’dan sektörel kalkınma planı

7

Bursa Ankara yolunda zincirleme kaza 1 yaralı