,
Güncel 7.08.2018 15:06:46 0
VATANDAŞLARA KURBAN UYARISI

VATANDAŞLARA KURBAN UYARISI

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi Şaban Çetizli, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli´ye gerçekleştirdikleri ziyarette ithal kurbanlık getirilmemesi yönünde talepte bulunduklarını, Bakan Pakdemirli´nin de bu konuda gerekli talimat

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi Şaban Çetizli, “Geçtiğimiz Perşembe günü Bakanımıza hayırlı olsun ziyaretimizde bulunduk. Ziyaret esnasında; ülkemizde yeterli kurbanlığın var olduğunu hatırlattık. İthal kurbanlık hayvan ülkemize girişinin durdurulmasını talep ettik. Sayın Bakanımız da ülkemize kurbanlık hayvan girişini durdurma talimatı verdi. Sayın Bakanıma üreticilerim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

VATANDAŞLARA KURBAN UYARISI

Her yıl ortalama 900 bin büyükbaş ile 2 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlığın kesildiğini belirten Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi Şaban Çetizli, “Ülkemizde geçen yılki Kurban Bayramında 900 bin büyükbaş, 2,2 milyon küçükbaş hayvan kesildi. TÜİK´in canlı hayvan istatistiklerine göre 16 milyon 105 bin baş, küçükbaş hayvan sayısı ise 44 milyon 312 bin baş olarak gerçekleşti. Yani mevcut durumda yeterli miktarda hayvan var” şeklinde konuştu.

“KURBANINIZI KASABINIZA EMANET EDİN”

Kör, kalitesiz bıçaklarla ya da yanlış kesme teknikleriyle her yıl 20 milyon TL değerindeki derinin ziyan olduğuna dikkati çeken Çetizli, “Belediyeler vatandaşlar için uygun kurban kesim yerleri tahsis etmeli. Kurban kesmekte acemi olanlar ise kurbanını mutlaka kasap esnafına kestirmeli. Çünkü doğru olmayan kesme şekilleri ile hayvanın derisi, kemiği, eti ziyan oluyor. Yüzüm işlemi, 2-3 saat içerisinde ilgili yerlere ulaştırılmaması, zamanında tuzlama yapılmaması gibi hatalar yapılıyor. Her yıl ülke ekonomisine çok büyük fayda sağlayan derilerin yüzde 40´ı bu şekilde israf oluyor. Deri sanayimizin her yıl 6 milyon büyükbaş ve 60 milyon küçükbaş ham deriye ihtiyacı olduğunu unutmayalım ve daha bilinçli kesim yapmaya özen gösterelim. Bununla birlikte dikkat edilmesi gereken bir başka konu ise Kurban Bayramı döneminde ortaya çıkan sahte kasaplar. Vatandaşlarımız kesinlikle bunlara kanmamalı. Kurbanını oda kaydı olan, vergisini veren kasaplara emanet etmeli” ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.6 ° Güneşli
1

Bursa'da yaralı leyleğe jandarma şefkati

2

Korkmaz ailesinin acı günü

3

İnegöl Trafiğine MODEF Düzenlemesi

4

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

5

Yangın Kontrol Altına Alındı

6

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

7

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu