,
Güncel 14.11.2018 15:50:56 0
ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ

ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası´nın (İTSO), çalışanlarda mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu aranan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretiyle ilgili eğitim programı tamamlandı.

Oda üyesi firmalarda çalışan 41 kişi, iki günlük eğitimin ardından teorik ve uygulamalı sınava tabi tutuldu.

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında zorunluluk getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi için ikinci el motorlu kara taşıtları ticaretiyle ilgili üyelerden talep toplayan İTSO, TOBB bünyesinde faaliyet gösteren MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri AŞ) ve İnegöl Halk Eğitim Merkezi ile eğitim ve sınav konusunda işbirliği protokolü imzalamıştı. Düzenlenen eğitim programına katılan 41 İTSO üyesi firmanın temsilcisi ya da çalışanına, 5-6 ve 7-8 Kasım tarihlerinde Halk Eğitim Merkezi´nde uzmanlarca 2 grup halinde eğitim verildi. Eğitim ücretleri İTSO tarafından karşılanan adaylar, 9-10-11 Kasım tarihlerinde önce teorik, daha sonra uygulamalı sınava tabi tutuldu.

Sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmek, sınav merkezleri kurmak ve işletmek amacıyla kurulan MEYBEM AŞ tarafından gerçekleştirilen yazılı sınav, İTSO Konferans salonunda, performans sınavı ise İTSO üyesi Has Otomotiv firmasına ait işyerinde gerçekleştirildi. Mesleki Yeterlilik Belgesi verme yetkisi bulunan MEYBEM´in sınavlarında başarılı olan katılımcılara belgeleri daha sonra düzenlenecek törenle verilecek.

/resimler/2018-11/14/1553115158126.jpg

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretini yapan firma yetkilileri ve çalışanlarında, yasa gereği mesleki yeterlilik belgesi arandığını belirterek, oda olarak üyelere bu konuda destek verdiklerini söyledi. Ayrıca, mesleki yeterlilik belgesi şartı aranan tehlikeli ya da çok tehlikeli olarak nitelendirilen meslek sayısının da 81´den 117´ye çıkartıldığına değinen Uğurdağ, söz konusu mesleklerde belgesi olmayanların çalışamayacaklarını hatırlattı. 

İŞGÜVENLİĞİ ŞART

İş sağlığı ve güvenliği açısından belge zorunluluğu aranmasını doğru bulduklarını ve desteklediklerini kaydeden İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bu mesleklerde çalışanların hem kendi hem başkalarının güvenliğini tehlikeye atmamaları için eğitimli olmaları gerekir. Eğitimli ve yeterlilik belgesi bulunanların çalışması iş verimliliği açısından da önem taşıyor. Daha önce inşaat sektörüyle ilgili eğitim ve mesleki yeterlilik belgesi sınav programı düzenlemiştik. Oda olarak, gelen talebe göre eğitim programları ve sınavların düzenlenmesine yardımcı olmaya devam edeceğiz. Odamızın en temel ilkelerinden biri, üyelerimizin ve çalışanların mesleki gelişimine katkı sağlamak” dedi.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Salı 29.1 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 27 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.1 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Yeniceköy Birlik ve Dayanışma Derneği Kuruldu

2

Nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

3

Bursa Büyükşehir’den kuran kursu kapatma iddialarla ilgili açıklama

4

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Etkinlik Başladı

5

Bursaspor taraftarından Başkan Bozbey'e sevgi seli

6

Bursa İnegöl Belediyesi'nde yardımcıların görevi belli oldu

7

İnegöl Belediye Meclisi Yeni Üyelerle İlk Toplantısını Yaptı