,
Güncel 15.01.2018 15:46:17 0
ÜLKÜ OCAKLARI´NDA ÇAĞLAR DÖNEMİ

ÜLKÜ OCAKLARI´NDA ÇAĞLAR DÖNEMİ

İnegöl Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen görev değişimi programında ses sanatçısı Ali Kınık rüzgârı esti. Programda İnegöl Ocak Başkanı Yücel Erim, görevini Uğur Sabri Çağlar´a teslim etti.

İnegöl Belediye Spor Salonunda düzenlenen programa yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından programın açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanı Yücel Erim, “Ülkü ocaklarına mensup olmanın şeref ve gururunu taşıyan; Bozkurtlar ve Asenalar… Hepiniz; ‘Karanlıktan 9 Işığa Kutlu Şahlanış´ gecemize hoş geldiniz, şeref verdiniz, sefalar getirdiniz! Konuşmama başlarken; cennet vatanımız için canlarını feda etmiş bütün şehitlerimizi ve bu uğurda mücadele etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum. 1299 yılında Turgut Alp tarafından fethedilmiş bu tarihten günümüze Türk´ün dolayısıyla İslam´ın sancaktarlığıyla şereflenmiş İnegöllü ülküdaşlarım, bugün burada İnegöl Ülkü Ocakları tarafından tertiplenen programımıza katılmanızdan büyük mutluluk duyuyorum. Başta Çok kıymetli İnegöl Ülkü Ocakları yönetimime ve bu gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm dava arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Adriyatik´ten Çin Seddi´ne uzanan şanlı mazinin varisi olan Ülkücü Hareket, ilk günden beri Ahmet Yesevi´nin çilesinin, Alparslan´ın vakarının, Sarı Saltuk´un yiğitliğinin, Fatih´in kahramanlığının takipçisidir. Ülkücü hareket, Hareketimizin Lideri Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin belirttiği gibi;  Türk ve İslam coğrafyasının kalp atışıdır.  Ülkücü hareket, Doğu Türkistan´daki mezalime direnen Gök Bayraktır. Ülkücü hareket, Çeçenistan´da yıkılan hayallerin takipçisidir. Ülkücü hareket, Filistin sokaklarındaki mazlumların sesidir. Ülkücü hareket, Karabağ´daki çilenin, Hocalı´daki katliamın, Kerbala´daki vicdansızlığın, Kerkük´teki zilletin, Irak´taki cinayetlerin alacaklısıdır.”

 

BU GECE BİR OLMANIN DİRİ OLMANIN GECESİDİR!

“Bu gece öyle afaki ve beyhude bir gece değildir! Bu gece; ‘bir´ olmanın, diri olmanın gecesidir! Bu gece, dün ‘bir´ olduğumuz gibi bundan sonra da ‘bir´ olacağımızı; vatan toprağının dört bir yanına ilan etmenin gecesidir! Bu gece; Türk milliyetçilerinin, İnegöl´den tüm dünya ya verdiği kuvvetli bir nefes ve hülasa güçlü bir sestir. Bu ses, Sultan Alparslan´ın Malazgirt´ten, Fatih Sultan Mehmet Han´ın İstanbul´dan, Gazi Mustafa Kemal´in Samsun´dan, Cennet mekân başbuğumuzun ve ülkü erlerinin zindanlardan, tabutluklardan çıkarak bu mübarek vatan toprağı için verdiği mübarek bir sestir! Bu ses, mazlumlar yanında Yunus, Zalimler karşısında Yavuz, Gayrimüslim ve münafıklar karşısında iman dolu tavrıyla, onurlu ve şuurlu duruşlarıyla; ‘ben Türk´üm´ diye haykıran Türk milliyetçilerinin sesidir! Bu ses; Türklüğünden utananlara inat varlığını ilelebet sürdürecek olan Türk Milliyetçilerinin sesidir. Bu ses; şahsi ihtiras ve menfaat peşinde koşanların değil, dün sahip çıktığı davasına bugün de biat edenlerin sesidir. Bu ses; beş bin şehidimizin kemiklerini sızlatıp firavunlaşanların değil, bir kuru ekmekle bir bardak çaya şükreden vefalı bozkurtların sesidir. Bu ses, şahsiyetlerini göklere çıkarırken ülkücü kardeşlerine hor bakanların değil, ‘ülkücü ülkücünün kardeşidir´ diyenlerin sesidir. Bu ses; bölücü şer odaklarına kulaklarını tıkayıp ashab-ı keyf uykusuna yatanların değil, dimdik ayakta durup İ´lâ-yı Kelimetullah ve Rıza-yı İlâhi ye can verenlerin sesidir. Bu ses; davasını, ülkesini ve milletini tüm değerlerin üstünde tutup her türlü zorluğa göğüs geren ülkü ocaklıların sesidir! Sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum. Cenab-ı Allah daha nice Tokdemirleri, Önkuzuları, Duracıkları, Esendağları, İmamoğullarını, Çakıroğullarını hareketimizde var etsin. Ülkümüzü bahtiyar kılsın. Kılıcımız olan kalemimizi keskin, başımızı dik, ufkumuzu geniş, yolumuzu açık etsin. Allah birliğimize ve beraberliğimize kast edenlere fırsat vermesin. Bu coğrafyada yaşayan her bir Türkiye sevdalısından fazlasıyla razı olsun. Her birinizi tekrar saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Sağ olun. Var Olun. Allah´a emanet olun” dedi.

BİRLİĞİMİZ BİRİLERİNİN CANINI YAKIYOR

MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir ise, “Bir insan ömrünün milletine hizmet için kısa olduğu bilinciyle ömrünü millete adayan yiğitler. Kürşat duruşlu, bozkurt bakışlı bizim yiğitler. Bu tablo bizim gibi ocakta yetişen herkesi mutlu ediyor. Bölüp parçalamak istedikleri hareketimizin birlik ve beraberlik tablosu aynı zamanda birilerinin canını yakıyor. Ne yaparsa yapsınlar fitne ve hainliğe karşı biz davamızın peşinde koşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÜLKÜ İDEALDİR, HEDEFTİR

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Sizleri tebrik ediyorum. Böylesine diri bir teşkilatı gördüm ve bende ciddi anlamda heyecanlandım. Nereden nereye gittiğini görebilen bir gençliğe ihtiyacımız olduğunu ifade ediyorum. Bu gençlerimizin muhakkak surette kendilerini temsil anlamda nerede görmek istiyorlarsa orada iyi hissetmelerini, o idealler hedefinde koşmalarını bende canı gönüldün arzu ediyorum. Burada gerçekten ülkü ocakları içerisinde değerli kardeşlerimizin azimli çalışmalarını bizde görüyorum. Kutluyorum. Ülkü idealdir, hedeftir. Ocakta eğitim yuvasıdır. Bu anlamda zaten karşılığını bulan bir iş gerçekleşmiş oluyor. Emeği olanları kutluyorum” diye konuştu.

EMANETE SAHİP ÇIKMA UĞRUNA BÜYÜK BEDELLER ÖDENDİ

Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Kasım Güler de, “İnegöl, atamız Osmangazi´nin açtığı kutlu bir kapı, yiğit kumandan Turgutalp´in kadim bir emanetidir. 1299 yılında büyük bir devletin temelleri atılırken, gelecek şanlı asırlar fethedilmiş geriye kalan 719 yılda emanete sahip çıkma uğruna büyük bedeller ödenmiştir. Bu emaneti hakkıyla taşıdığımız sürece ülkü sancağını bizden önce yükseltenler manevi desteğini gönlümüzde hissettireceklerdir. Son ülkücünün tabutu çıkana kadar kafire huzur yoktur” dedi.

Konuşmaların ardından İnegöl´ün ses sanatçısı Serhat Balantekin birbirinden güzel parçalarla programa renk kattı. Ertuğrulgazi Derneği folklor ekibinin muhteşem folklor gösterisinin ardından Bursa Tarihi Mehteri mini konseriyle tarihi yaşattı. Ses sanatçısı Ozan Manas konserinin ardından Ülkü Ocaklarında devir teslim yapıldı.

DEVİR TESLİM

Kur´an-ı Kerime sarılı Türk Bayrağını öpüp alnına koyan Yücel Erim, başkanlık görevini Uğur Sabri Çağlar´a teslim etti. Çağlar, Yücel Erim´den aldığı bayrağı daha da ilerilere götürmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Ülkücü Şehit Yusuf İmamoğlu´nun ablası Firdevs İmamoğlu´da bir konuşma yaparak, yeni görev alan Başkan Çağlar´a başarılar diledi.

ALİ KINIK RÜZGÂRI

Programın sonunda sahne alan Ses Sanatçısı Ali Kınık, seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla gençleri coşturdu.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor