,
Güncel 16.02.2018 14:16:24 0

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, İnegöl Meslek Yüksek Okulu ve İşletme Fakültesi´nin öncelikli sorununun ulaşım ve ikamet olduğunu ifade etti.

Son yıllarda İnegöllülerin dillerinden düşmeyen müstakil İnegöl Üniversitesi hayalleri önümüzdeki yıllara kaldı. Mobilyası, köftesi, kaplıcası, ticaret potansiyeli, nüfusuyla 40 ilden büyük olan İnegöl´de kurulması planlanan Üniversite projesi siyasilerin desteğini bekliyor. Uludağ Üniversitesinin gözden çıkardığı İnegöl Yerleşkesi içerisindeki Yüksekokul ve İşletme Fakültesi, kurulması halinde İnegöl üniversitesi bünyesinde yer alacak.

/resimler/2018-2/16/1419356547336.jpg 

KAMPUS HAVASI OLUŞTU

İnegöl´de kurulması hedeflenen üniversite ile alakalı değerlendirmelerde bulunan Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, “Bu konuda biz İnegöl´de mevcut fakülte ve yüksekokulu düşünerek, Uludağ Üniversitesinin İnegöl yerleşkesi üzerinde durduk. Hep bu ıslah çalışmalarında, istişare kurulu oluştururken de hedeflerimiz İnegöl´deki üniversite kampusunun iyileştirilmesi, geliştirilmesiydi. Bu konular üzerinde durduk. Bu yapılırken İnegöl´deki yerel siyasetçiler, İnegöl ticaret erbabı ise ‘bir İnegöl üniversitesi olmalı´ dediler. Ve bizi bir araya getiren ortak payda, İnegöl´de mevcut fakültenin ve yüksekokulun ve kredi ve yurtlar kurumunun bulunduğu bu 38 dönümlük alandaki bu kampusun öğrenciler için güzel bir görüntü vermesi ve önce burada eğitim faaliyetlerinin öğrenciler için cazip hale getirilerek, ilerde de bir üniversiteye dönüştürülmesi fikrinde biz mutabık kaldık. Bu istişare kurulunun ilk hedefi olan çevre düzenlemesi ve kampus alanı oluşturma projesi başarıyla sonuçlandı. 1 milyon 200 bin lira harcamayla kampus çevresi güzelleştirildi. Kampus havası oluştu” dedi.

KENDİ YAĞIYLA KAVRULUR

Canbolat;“Türkiye gündeminde üniversite olması söz konusu olmaz diye düşünüyorum. Hem olağanüstü hal dönemindeyiz, hemde güvenlik sorunlarıyla ilgili operasyonlar sürüyor. Siyasetin ve toplumun da meşgul olduğu ayrı bir ortamdayız. Ama ileriki yıllarda İnegöl´de bir üniversitenin kurulacağını düşünüyorum. Gerekli de. Neden gerekli? Pratik bir sebebi var. Ben burada kurucu dekan olarak başladım, 6 yıl bitti hatta Mayıs ayında 7 yıl olacak. Artık fakülte kuruldu, iki mezun verdik, öğrencilerimizin başarı durumu iyi. Bu kampusun bu görünümünü de yerel kaynaklar kullanarak yaptık. Uludağ Üniversitesi rektörlüğünün de yaklaşımı; zaten üniversite olacak diye düşünüyor ve çok fazla da kaynak ayırmayı planlamıyor. Herkes bunu biliyor. Dolayısıyla bu madem böyle ileriye dönük bağımsız İnegöl üniversitesine dönüşürse, kendi yağıyla kavrulur. Çünkü ayrı ödenekler gelir” şeklinde konuştu.

ÖNCELİKLİ HUSUS ULAŞIM

Canbolat, “Şuan öncelik olan husus; fakültenin ve yüksekokulun Bursa ile ulaşımıdır. Bunla ilgili girişimlerimiz oldu. Şuanda BURULAŞ ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüştük. Bunu sağlayamıyorlar. Bana göre çok kolay. Kestel´e otobüs konulsa, İnegöl yerleşkesine sabah iki sefer, akşam iki sefer konulsa sorun çözülür. Ama bu olmuyor dediler. Şuan bu sağlanamıyor. Bence bu eksikliktir. Hâlbuki kamu hizmeti verilmesi lazım... Büyükşehir Belediyesinin de bu kamu hizmetini ihmal etmemesi gerekiyor. Öğrenciler bu konuda BİMER kanalıyla talepte bulunuyorlar. Ulaşım sorunu çözülmüş değil. Erkek öğrenciler içinde ikamet sorunu devam ediyor. Eğer ulaşım sağlıklı şekilde sağlanırsa Bursa´ya, aslında ikamet sorunu da çözülmüş olacak. Fakat ulaşıma bağlı ikamet sorunu da bundan dolayı çözülmemiş oluyor. Herşeye rağmen İnegöl´de ileride üniversite olacaktır. Herkes planını ona göre yapar. Bir ayağım Bursa´da demez ve İnegöl´ün de kendi akademik, kültürel atmosferini oluşturması lazım o vakit. Üniversitesine sahip çıkması lazım. Nasıl ki; biz 40 ilden büyüğüz ama kurumsal ve idari yapımız ilçe yapısı olduğu için kaynaklar sınırlı, il olsa daha başka olurdu deniliyor. Haklılar. İnegöl´de de fakülte ve yüksekokulun öğrenci toplam sayısı 3-4 bin yapıyor” ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor