,
Güncel 1.02.2018 19:51:09 0
TÜRKİYE´DE İLK

TÜRKİYE´DE İLK

Sultan Abdülhamit Han Kültür ve Eğitim Ocakları Derneği Başkanı Turgay Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri, gerçekleştirdikleri basın açıklamasında dernek hakkında bilgi verdiler.

Önceki gün Pavri Pastanesi´nde düzenlenen basın toplantısında derneğin amacından bahseden Başkan Turgay Yazıcı, “İnegöl´ün çok kültürlü yapısı, bir ebru misali her bir köşesini bezeyen zenginlikleri, kuruluş toprağı olması, Osmanlı´nın filizlenip bir çınara dönüşmesine şahitlik eden topraklar, geçmişin bizlere verdiği güçle geleceğe daha iyi bakıyoruz, milli tarih şuuru, geçmişimize sahip çıkmalıyız, geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize tarihini, ecdadını en doğru şekilde öğretmeliyiz. Bu düşünce ile yola çıktığımız Abdülhamit Han Eğitim Kültür Derneğini İnegöl´de faaliyete geçirmiş bulunmaktayız. Derneğimiz eğitim ve kültür alanında faaliyet gösterip çeşitli seminer ve konferanslar vererek ilçe halkımıza bir nebze olsun milli tarih şuurunu öğretebilirsek bu konuda destek olabilirsek kendimizi ne mutlu bize.”

 

EN BUHRANLI DÖNEMDE TAHTA ÇIKTI

“Sultan Abdülhamit Han Osmanlı Hanedanının 34. Padişahı 113´üncü İslam halifesidir. Batıya karşı dengeci politika Doğu´ya karşıda İslami bir politika izlemiştir. Devletin en buhranlı döneminde tahta çıkan bir padişahtır.  33 yıl saltanatta kalıyor ve döneminde hemen hemen hiçbir toprak kaybına maruz kalmayan bir padişahtır. Tarihimizde kimine göre Doğu Anadolu´da Ermenilere karşı büyük bir mücadele başlatmış Doğu Anadolu topraklarında Ermeni devleti kurulmasına izin vermeyen ve Fransızların uydurması ile kızıl sultan bize göre ise Ulu Hakan´dır” dedi.

ANMA PROGRAMI

İnegöl´deki anma programına davet eden başkan Yazıcı “İnşallah İnegöl´ümüzde 3. Şubat Cumartesi günü Sayın İstanbul milletvekili Metin Külünk beyefendi ve hanedan üyeleri Şehzade Orhan´ın katılımı ile kendisi Abdülhamit Han´ın torunudur İnegöl´de etkinliğimizde beraber olacağız. Tüm ilçe halkımızı Cumartesi günü Beşinci Mevsim Kültür merkezinde saat 20.00´da başlayacak olan bu etkinliğe davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE´DE İLK

Derneklerinin eğitim ve kültür manasında Türkiye´de bir ilk olduğunu vurgulayan Yazıcı “Tarihe gereken desteği ve önemi vermek zorundayız. Derneğimiz Bursa´da Abdülhamit Han adında kurulan ilk dernektir. Türkiye´de ise eğitim ve kültür alanında ilk defa kurulan bir dernektir.  Bu İnegöl´ümüz adına önemli olduğunu İnegöl için bir şans olduğunu düşünüyoruz. Derneğimizin yönetimini yaparken her kesimi kucakladık. İnşallah bu dernek tüm dernekleri toplayıcı bir dernek olur, eğitim hususunda daha çok faaliyette bulunacak bir dernek. Sosyal manada hanedan ile görüşüyoruz. Hanedan da Nurhan Sultan ile görüşüyoruz. Kendisinin bir vakfı var İstanbul´da bu vakıfta İnegöl´de ne yapabiliriz diye konuştuğumuzda, sosyal etkinlik olarak oradan buradaki kimsesiz çocuklara hediyeler göndereceğini tekerlekli sandalye göndereceğini derneğimiz aracılığı ile dağıtacağımızı söyledi. Biz gerekirse kahve kahve köy köy gezerek milli tarih bilincin uyanmasında aktif rol oynayacağız. Biliyorsunuz Abdülhamit Han´ın dönemi ile şu anki dönem arasında fark yok” ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 23.1 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

İnegöl Okyanus kolejinde 23 nisan etkinliği

2

MODEF’e 23 Nisan’da Rekor Ziyaret

3

Milli Takımın Yarısı İnegöl’den

4

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor Farkı

5

İnegöl’de 23 Nisan Bir Başka Güzel

6

İnegöl Arıcılığında Yeni Dönem Başladı

7

Zemci Şahin’den 23 Nisan Mesajı