,
Güncel 15.05.2018 17:11:53 0
TÜRKÇE MODA OLACAK

TÜRKÇE MODA OLACAK

İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Sabri Çağlar, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı´na ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu.

Dünya üzerindeki bilinen en eski milletlerin en başında gelen TÜRK Milleti muhteşem tarihe bir o kadar da kültürel ve sanatsal mirasa sahip ulu bir millet dünya tarihinde kaybolan yitik ve efsanevi hikayelerle abartılmamiş engin bir millet, tarihe yön veren çağ açıp çağ kapayan bir millet özelliğinde olduğunu yine bilinen en eski milletler den Çin ve Pers kaynaklarında da kanatlıdır.

Tarihte on, oniki kadar alfabe kullanarak en fazla alfabe değiştiren millet yine Türk Milleti olmuştur.
Bilinen en eski yazılı eserlerimiz olan bengü taşlara işli Orhun Kitabeleri Türk tarihine damgasını vururken bir yandan da milletimizin Adreatikten Çin seddine kadar hüküm sürdüğü at üzerinde üç kıta yedi denize sahip olduğu masal veya hikaye değil gerçeğin ve tarihin ta kendisidir.

Bu kadar sınırsız ve ulu devletler kurar iken İslamdan önce de olsa bu ulu millet zulüm ve emperyal rol oynamamış dayatma ve kandan beslenmemiş gittiği fethettiği vatan yaptığı topraklara kültür ve medeniyet götürürken dillerine örf gelenek ve dinlerine baskı yapmamıştır.
Bugün milletimizi ve ecdadımızı barbar ilan edenlerin söyledikleri doğru olsa idi tüm dünya Göktürkçe konuşuyor, kendi dillerinden hatta kültürlerinden bir kaç kelime dahi hatırlamıyor olurlardı.

Neyse ki, SULTAN ALPARSLAN Han´ın ANADOLUYU fethi ile Anadolu toprakları´nın son sahibi olan milletimiz bu topraklara san şeref adalet ve kültür getirmiş anadolu coğrafyasında bulunan edebiyata farsça şiirlere ve arapça yazı diline karşı yok edici bir tutum içine girmemiştir.

Bu aziz milletimizin ULU ve KÜLTÜRLÜ bir millet olduğunun ikinci kanıtıdır.
Iki asır ANADOLU topraklarında yaşadıktan sonra cennet mekan Karamanoğlu MEHMET HAN Oğuzca yani ÖZ TÜRKÇE dilini korumak için muhtemelen iki asır tahammül gösterdiğimiz diğer milletlere ait bu günün FETÖ, PKK zihniyeti bölücü hain ve fesatlar baş göstermiş olacak ki, ta iki asır sonra şu sözleri haykırmıştır. DİL FERMANI YAYINLAMIŞTIR.
"Şimden gayrı divanda dergahta, mecliste meydanda TÜRKÇE´den gayri dil kullanılmaya kullananların boynu vurula.´´ der ve Türkçemizi kurtarmak için devlet gücü gösterme zorunluluğu duymuştur.

Rahmet olsun.
Bizler ÜLKÜCÜ HAREKET olarak dilimize benliğimize sahip çıkma konusunda ecdada vefa şehitlere ve şanlı tarihimize dua ile ALLAH (c.c) ve Rehber Kuran´a yeminli vatana ve TÜRK´e sevdalı, dışlamayan birlikten beraberlikten yana bir gençlik, dilini örf ve geleneklere bağlı bir nesil duruşu BOZKURT adı TÜRK sazı sözü dili TÜRK, hayali TURAN düş´ü TÜRK İslam´a yeniden sancaktar TÜRK olan hedef ve yollarda bir adım zafere yaklaştıracağımız ulu davamızın neferleri ülkü ve ülkemizin yılmaz yıkılmaz savunucuları olarak devam edeceğiz.

Buna yeminli ve kararlıyız.
Türk Gençliğine seslenmek istiyoruz;

Batı´ya özenme kardeşim,
İlimini fenini teknolojisini al diyecektik
Bunları da çocuk öldürmek için savaş için kullanıyorlar
kendine moda arama kardeşim modanın da içine ettiler kapitalizme dönüştürdüler sömürge kuruyorlar.
Kendine çağdaşlık arama bu batıdan sen daha ulu sen daha yücesin dedem MUHAMMED FATIH SULTAN HAN bunların yedi dilini onlardan iyi biliyordu sen de öğren
Ancak özenme diline kimliğine sahip çık işyerine TÜRKÇE isim koy çocuğuna TÜRKÇE isim koy TÜRKÇE DÜŞÜN TÜRKÇE SEV UMUDUN VE NİYAZIN TÜKÇE OLSUN !!!
TÜRKÇE OKU!
Tüm dünyayı çünkü;
Artık TÜRK gelecek asrın sahibi
Önümüzdeki yüzyılların gücü ve mimarı
Turan´ın kurucusu mazlumun koruyucusu DÜNYA´nın mührü İSLAMIN sancaktarı olacaktır.
TÜRKÇE MODA olacak.

Ne MUTLU TÜRK´ÜM DİYENE!


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor